Ne apollo ... to sem gledal en dokumentarec, ko je mrliška oglednica Dr.G na Investigation Discovery (včasih je bila tudi na Discovery Channel), pregledovala truplo enega otroka, ki so se je neke čudne igre šel, da je med mladimi bila popularna pač ena igra, da so se davili, dokler niso skoraj omedleli ... in ta pa se je sam doma z neko vrvjo zavezal, da se je šel te igre in potem je rekla, da se ljudje ne zavedamo, da lahko že po treh sekundah človek omedli ... in ta je hitro omedlel, pa še preden je opazil, da ga zmanjkuje je bilo že prepozno, brez zraka je pa še vseeno bil, ker ga noben ni mogel rešiti ...
Jaz to oddajo zelo rad gledam, ker se marsikaj naučim kako človeško telo deluje ipd ...
Sicer pa vem da tri sekunde? ... jaz lahko zdržim tudi 2 min brez zraka ali še več, ko se potapljam po morju in iščem školjke ... tam tudi sebe ženem do roba, ker telo hoče zrak, jaz pa še kar 10m (tu nekje) pod vodo iščem školjke in leščure ipd ... ko pridem do zraka pa se ga komaj nadiham in pridem mogoče zadnjih nekaj sekund na površje, preden bi me zmanjkalo ...
In vedi, da je v filmih prikazano kako je v resnici stanje, če nekdo koga preseneti, ga poskuša zadaviti in ga po parih sekundah pobere ... ampak ok ... tam takoj umrejo ... v resničnem življenju pa omedlijo ...
Nisem noben bratranec nikogar ... koliko vsaj sam vem, ne poznam nobenega, ki bi sploh za ta forum vedel oz. da bi mi ga kdaj omenil.
In mislim, da človek prej omedli, če zraka nima in do njega ne more ... oz da ga izdihneš, vdihniti pa ga ne moreš ... verjetno je ravno v tem point ... ker pri vdihanem zraku si pri zavesti, dokler ga telo ne porabi ... Mislim pa, da za to ne rabiš biti ne vem kako pameten, da kdaj te prej zmanjka in kdaj ne ....