Kaj pripravljate za te velikonočne praznike?
Vem, da bodo pri večini na mizi jajčka, hren, šunka, potica... ampak kako to pripravite? Imate zraven še kake posebnosti na mizi - poleg velikonočne klasike?
Pri nas je navada:
- jajčni hren: trdo kuhana jajca se čisto na drobo zrežejo ali zmečkajo z vilico, doda se 1/2 hrena iz kozarca + 1/2 naribanega svežega hrena. To se potem naredi kot solata: sol, bučno olje in kis.
- šunka (ponavadi 2 do 3 vrste prekajenega različnega mesa)
- orehova potica (obvezno domača - mama peče
)
- pobarvana jajca
To je klasika. Na potico se da kos šunke (ali drugega mesa) in zraven je jajčni hren.
Vem, da bodo pri večini na mizi jajčka, hren, šunka, potica... ampak kako to pripravite? Imate zraven še kake posebnosti na mizi - poleg velikonočne klasike?
Pri nas je navada:
- jajčni hren: trdo kuhana jajca se čisto na drobo zrežejo ali zmečkajo z vilico, doda se 1/2 hrena iz kozarca + 1/2 naribanega svežega hrena. To se potem naredi kot solata: sol, bučno olje in kis.
- šunka (ponavadi 2 do 3 vrste prekajenega različnega mesa)
- orehova potica (obvezno domača - mama peče
- pobarvana jajca
To je klasika. Na potico se da kos šunke (ali drugega mesa) in zraven je jajčni hren.