Pravniki - kurjenje nevarnih snovi

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.223
1.726
113
40
Imam nekaj premaknjenih sosedov ki šparajo in nimajo organiziranega odvoza smeti in potem te smeti vsak večer kurijo not v bajti v peči in še enkrat pršparajo ker ne porabjo tolko drv al na kaj pač letijo njihovi kotli...lahko si predstavljate kako satansko smrdi ko se pali plastika...
Ker mi že počasi dviguje moj nežno poraščen plafon
wink-1.gif
in sploh ne mormo več ob večerih zračit hiše, bo treba nekak ukrepat...

Iskal sem in iskal, pa sem našel samo v uradnem listu 4/2006 v drugem odstavku 5. člena da se ne sme kurit zdravju škodljivih snovi v naravnem okolju (!)..in tu je zaj beda...kurišče v bajti ni naravno okolje...potem imajo nekatere občine svoje odloke o prepovedi kurjenja škodljivih smrdljivih stvari, a naša tega na žalost nima...a obstaja kaka uredba na državni ravni, al je to pač luknja ker se omenja samo naravno okolje?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
http://www.iop.gov.si/

Ti samo prijavi, ker teka bi tudi jaz nekam poslal. Tudi če ni v naravi, 100% nima peči prilagojene za kurjenje odpadkov in s tem onesnažuje okolje in posledično tudi ni zdravo za okolico. Če je kakšna stanovanjska skupnost bojo pomoje hitro priderkal. Drugače pa na POPTV pokliči, ampak če nekako še vedno hočeš "dobre" sosedske odnose bi to možnost uporabil kot zadnjo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti šparovnim sosedom omeni, da zaradi kurjenja smeti peč precej hitreje crkne in je treba potem kupiti novo.
grims-1.gif