Pravne posledice nacrtnega poskodovanja j.lastnine

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Zanima me,kaksne sankcije me lahko doletijo,ce nacrtno poskodujem oziroma unicim tako imenovano javno lastnino?
Konkretno gre za telefonski kabel,ki sem ga v devedesetih mocno preplacal in lastnorocno polozil,sedaj pa mi telekomarji ne nudijo "osnovnih" storitev sodobnega casa,oziroma jih nerazumljivo izsiljujejo kljub temu,da so vsi pogoji za nudenje storitve izpolnjeni?
Prosim za resne odgovore !

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Poškodovanje tuje stvari (do dve leti aresta).
In - telefonski kabel ni javna lastnina, ampak Telekomova.
Drugača pa - tko kot je predhodnik rekel - dobit te ne smejo. Pa še če te dobijo, moraš vse utajit: "Nisem vedel, da je kabel tu... ni bil označen... preplitvo je bil zakopan... kopal sem zaradi drenaže, sem se bal naslednjih visokih vod... itd itd"
Ker sicer nisem zagovornik radikalnih rešitev, bi se vseeno prej pomenil s Telekomom, če bi bil na tvojem mestu.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Ker sicer nisem zagovornik radikalnih rešitev, bi se vseeno prej pomenil s Telekomom, če bi bil na tvojem mestu.

hysterical-1.gif

Pomoje je lažje pridit do Drnovška, kot pa se z njimi kaj zmenit. Dokler ni v njihovem interesu, se lahko obrišeš pod nos.

Težko ti svetujem, ker ne vemo v čem je problem. Ti pa svetujem, da kabla ne pipaš, ker če te dobijo boš plačal. In to ne malo!

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Pravne posledice so tukaj IMO precej preproste....pač plačaš stroške, ki si jih naredil.
No, po možnosti še po kakšnem x ceniku Telekoma - torej dražje.

Odsvetujem....koristi ne boš od tega imel nobenih. Tudi, če ti ne bo treba plačati, bo ta škoda za telekom res minimalna...

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
vedno me je zanimalo, kaj bi se zgodilo, če bi spustil 230V v telefonsko žico
evil.gif

no resno, danes telekom k sreči ni več edini ponudnik, tako da bi se čim prej odjavil od njegovih storitev in pa čim večim ljudem omenil svojo prigodo in razložil, kako zdaj manj plačuješ za boljšo storitev, kot jo nudi T.
negativnareklama.press

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.595
113
EU
Ne spuščati 230 V v telefonsko žico, ker boš imel kakšnega TeleKomovca na vesti
hysterical-1.gif