Pravilno kidanje SNEGA

hrbt

Pripravnik
9. dec 2012
50
0
6
Haha
smile-1.gif

Dejmo udarit malce diskusije na temo pravilnega kidanja snega.

Ste kdaj pomislili, da mogoče kidate popolnoma narobe?!?

Zakaj vas po kidanju že boli hrbt? Žuljave roke?
smile-1.gif

Povejte mal vaše 'fore' kako na čimlažji in čimhitrejši ter čimmanj boleč način odkidate dvorišče, avto itd.. in kaj imate za rehabilitacijo poleg 'takratkih' in seveda večerne masaže =)

Spodnji članek opisuje pravilno vs. nepravilno kidanje s pripadajočim slikovnim materialom (pa še ena gospodična je na slikah, ki pridno kida). Edukacija bo popolna
cheer.gif

http://www.zdravstvena.info/pr...eg-kidanje.html

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.406
7.075
113
To lahko spada bolj v kategorijo prenosa težjih tovorov, torej da se ne dviguje s hrbtom in pa nogami.

Ampak sneg praviloma ni tako težki, tako da nekaj tako pretiravat ni treba.

Če je človek švohn, ga seveda boli hrbet, saj delajo mišice, ki drugače ne delajo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Mene vedno vrat boli, ker me tko sosede vabjo na čajčke in peciva. Žulov ni, hrbet pa mal boli, se že spodobi malo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Taprau dec sploh ne kida ampak babo nažene, med tem ko on gleda rokomet s pivom v roki
smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Tapravga deca po kidanju nič ne boli.

Pridem včeri popoldne domov, cesta spucana u nulo, matr... pomedena, kaj spucana. Dovoz spucan, dvorišče spucano... Nič jasno... Zvečer pa se sosed oglasi, pa vpraša, če je kej narobe, k nam je dvorišče odmetal...

hysterical-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Pri letošnjem prvem kidanju sem dobil migreno z auro. Na srečo trajalo cca pol minute. Ta teden se ni ponovilo.

Zgleda pa takole
migrainetyping.jpg

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz

Na napisu je stalo:
Primi palčko blizu sredine. Ovlaži konico v ustih. Vstavi v medzobni prostor s topim robom ob dlesni. Nežno pomikaj ven in noter.
"Sklenil sem," je pojasnil Pametni Wonko, "da civilizacija, ki je že tako skregana s pametjo, da mora celo k zavojčku zobotrebcev priložiti podrobno navodilo za uporabo, ni več civilizacija, v kateri bi lahko živel in ostal normalen."

(Douglas Adams: Zbogom in hvala za vse ribe, str. 120,121)

Slovenija ni daleč od Amerike.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kupiš si ergonomsko lopato (slovenski izdelek) in je pol lažje.

Pa pretiravati se ne sme.

Najbolj debilno je, ko razni penzionerji in zapečkarji (kot sem jaz) navalijo in mislijo, da je treba v eni rundi premetat vseh 500m2 dvorišča.
Potem je pa kmalu rešilec tu.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
ksz

Na napisu je stalo:
Primi palčko blizu sredine. Ovlaži konico v ustih. Vstavi v medzobni prostor s topim robom ob dlesni. Nežno pomikaj ven in noter.
"Sklenil sem," je pojasnil Pametni Wonko, "da civilizacija, ki je že tako skregana s pametjo, da mora celo k zavojčku zobotrebcev priložiti podrobno navodilo za uporabo, ni več civilizacija, v kateri bi lahko živel in ostal normalen."

(Douglas Adams: Zbogom in hvala za vse ribe, str. 120,121)

Slovenija ni daleč od Amerike.

467716-post_slo.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
edino pravilno odmetavanje snega je, če ga sploh ne odmetavaš.

Če nekdo ni navajen "lopatat", ga bo vse bolelo, pa naj bo to pesek, sneg, zemlja....ali pa če z otroško lopatko premetava.

Je pa razlika.... s prstom po tipkovnci ...al z lopato po snegu.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Človk se vpraša, pa zakaj bi kidal sneg, če ga bo itak samo od sebe pobralo?
a015.gif

Samo dovolj trmast moraš biti, pa gre.
s030.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Prvi dan je bla bolečina, do danes sm pa že not padu in nič več ne boli. Pa po zgornjem članku delam vse narobe hebem ti život.