Pranje, čiščenje, poliranje itd osebnih vozil

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Da vas vidim, kako svoje jeklene konjičke negujete.
Jaz svojga polota (98) ne poliram, posesal sem ga v 5 mesecih samo 2x, pral z gobo 2x, samo spral pa okol 5x.
Avto je po čiščenju spet umazan tk, da ga sploh ne čistim redno.
Me pa nekaj zanima, če se da spolirat rise po karoseriji od kamčka k mi je en tamal porisal.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Poliram ne, perem z kirherjem in gobo po potrebi, sesam pa, ko je kaj za sesat
smile-1.gif

btw, Kje je anketa?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
svinja..avto pa ja moraš negovat! jaz jih( imam tri) redno vozim na globinska. avtopralnica vsak teden ..jejej.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vsi avtomobili redno (tedensko) notranje čiščeni, v avtu nikoli nobene svinjarije, vsi prani ročno, krtače še videli niso
smile-1.gif
, ko pride k hiši nov avto, je še isti dan na vrsti temeljito čiščenje, prvi možen vikend poliranje & voskanje in potem vzdrževanje tega.

Avto mora bit čist, dišeč in urejen
zmaga.gif
.

... je pa ogromno ljudi prašičev in imajo prave svinjake po avtomobilih
smirk-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz avto vedno perem ročno, največkrat vsak teden, občasno pa tudi vsak drug teden.

Najprej ga z visokotlačnim čistilcem splahnem, sledi šamponiranje in potem izpiranje, na koncu ga pa obrišem z "jelenovo kožo".
Potem pa čiščenje notranjosti (sesanje, brisanje armature, čiščenje stekel, mazanje usnja...).

Poliram ga po potrebi (ko se pojavi kakšna praska), oziroma v celoti na leto ali dve.
Na kakšna 2 meseca v celoti obrišem še motorni prostor, to je pa to
smile-1.gif

Stekla najlažje očistim s časopisnim papirjem, za čiščenje armature uporabim jelenovo kožo, ki jo prej sperem in našpricam z antistatičnim sprejem. Za nego usnja (volan, prestavna ročica) pa uporabim kar "gobico" za čiščenje čevljev.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vse lepo in prav, ampak a ti to dejansko počneš ali se hecaš: ''Na kakšna 2 meseca v celoti obrišem še motorni prostor''
confused-1.gif

Ti svojemu Twingu posvečaš toliko nege kot če bi imel Bentleya za vozit Türka na predsedniška srečanja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hint za pralne lenuhe: kupite avto srebrne barve
smile-1.gif

Na selu smo večina pral avte ob sobotah, četudi je bil v nedeljo že dež
smile-1.gif
zdaj ga pa oplaknem v ročni pralnici za 2 - 3€, sem si nabavil ključek za € in je minimalna cena...odvisno od cajta in od nezasedenosti pralnice.

Ne da se mi več prav hudo z avtom ukvarjat
redface-1.gif

Spomladi ga pa moram dat notranje očistit. Ampak to sem govoril že lani
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ene 2x letno ga operem in posesam. Sicer pa mi avto pere kar mati narava.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Imam srebrni avto in to je najboljša barva za umazanijo, kar dolgo zdrži...perem v pralnici recimo enkrat na dva meseca, sesam pa enkrat na tri ali štiri...kako pa eni perejo avte vsak teden pa zunaj pa znotraj pa sem pa tja, pa jaz se vstrašim takih fanatikov, jebemu avto je za vozit pa tu pa tam za otroke delat madona ne pa za glancanje, to ja eni zapravijo 10 ur mesečno za to....jaooo.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Držim se načela, da je avto meni hlapec ne jaz njemu. Čistim ga po potrebi, to pomeni 1x do 2x mesečno sesam, perem ko se mi lubi.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pranje ene 4-5 krat letno. Notranje čiščenje praviloma enkrat do dvakrat letno. That's it.
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Oba avta po potrebi in če me je volja. Najraje pa pucam karavana, čeprov je bl kot ne delovni boz, je vedno čistejši od ženinga, družinskiga. Kako ji to rata, ne vem. Poliram ne, ker rje se praviloma ne polira, motorni prostor se ne čisti, nevem zakaj bi ga, če ne kaplja olje. Gum ne mažem, ubistvo uporabljam za notri Samoa steleks, za zunaj najcenejše čistilo, ki je kr eno.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Hehe, za poliranje jaz nisem, ker nisem tako potrpežljiva, sem pa ekspert za globinsko čiščenje
zmaga.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
Po potrebi na 14 dni Petrol L pranje
1x mesečno popolno pranje za 15€ pri ročni avtopralnici
1x letno celotno globinsko pranje vozila vključno z motorjem , avtosedeži in poliranjem

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
2x na mesec od znotraj s vlažno krpo in sesalcem
Zunaj ga ne sem ga opral 1x v zadnje pol leta, ker nam cesto razkopavajo mimo hiše pa je takoj nazaj umazan, drugače pa na 2 meseca.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
perem 1x mesečno (če je potreba), notr mam pa rad da je spucan - predvsem da ni praha, posesam pa tud 1x na mesc oziroma po potrebi... spoliran še ni bil, bo pa letos prvič
wink-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Pranje 1xtedensko, poliranje 1x-2x letno, voskanje pa pač večkrat. Mam pa navado, da 1x mesečno po pranju cel avto preletim z UQW.