Pralni stroj?

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Torej po prebranem na alteru še vedno nevem kaj kupiti, stari je v zadanjih izdihlajih. Nekako se odločam med Gorenje in Bosch tam od 400 do 600€. Moja se je zapalila za Gorenje (klasika) simplicity 460€ sam navijam za primerljiv Bosch ima mogoče kdo že ta simplicity model kako se obnese? Torej alter znalci kaj priporočate, ponudba je tako obsežna, da moraš ime že doktorat iz tega ali pa si res vzeti čas, ki ga pa na žalost nimam
cry12bpy.gif
Sevlje kaj priporočaš?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
vrhunski, če ne upoštevaš glasnost
smile-1.gif
Resno, za ta denar je absolutno najboljši nakup Electrolux ( do 600 €), Bosch v tem rangu je Turk.
Nad 600€ so dobri Boschi, nad 1000 oz 1200 one and only Miele!
Kratko in jedrnato !
lp
s

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Moj predlog je sigurno stroj z inverter motorjem, ki ga za 600 eur že dobiš. Če te zanima zakaj vprašaj Hanzija oziroma preberi kakšne probleme je imel. Poleg tega zaenkrat še nisem imel niti z enim strojem, ki ima tak motor problemov.
Katerega ?

Od Gorenje je najbolj zanimiv stroj WA64143
Od symplicity je čisto običen stroj nima pa aquastopa in dodatnega izpiranja zato mene ne prepriča
Bosch bi vzel WAS 24462 BY , ker je še nekako sprejemljiva cena.
Electrolux pa ima ravno novi model z inverter motorjem, katerega so dali tudi takoj v akcijo in je sedaj cena zelo ugodna.
Model je EWF 127540.
Če te zanimajo cene pa na PM. Se pri vseh da dobiti še kar nekaj cenej.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
imaš na alterju YT posnetek do elektroluxove tišine ki dobiš v tvojem rangu.
mislim da letos objavljen
mogoče se je nekoliko utišal

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
gorenje ima vrhunske pralne stroje.

Od kdaj pa ????? Do sedaj jih ni imel, oziroma oni so itak, kljub samohvali vsaj 5 let za konkurenco.

Gorenjevi aparati so me do sedaj še vedno krepko razočarali, ko jih imaš prav zaprav ugotoviš, da gre za pol izdelke !
jezen.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
no ja, obstajajo različne kvalitete. dobiš toliko kolikor plačaš. tisti vijšega cenovnega razreda so čisto ok in primerljivi s tujimi
garancija špa je tudi nekaj
znanec ima novega boscha pa mu je po 5 pranjih začel plesati po bajti.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Gorenje je imel obdobje zelo kakovostnih gospodinjskih aparatov. Npr. odličen pralni stroj je bil WA 711X, je imel že leta 1994 1100 obratov in ni nič plesalo nikoli. Pa ni imel tistega blesavega UKS sistema, zaradi katerega so same komedije pri ožemanju.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Glede na to da sem pred kratkim diplomirala iz pralnih strojev, ko sva ga z mojim kupovala, bi se odločila za Boscha in kupila bi ga v Big Bangu, kjer so dali najboljše pogoje, odpeljali starega in pripeljali novega - oboje brezplačno. (Lastnik nama je potem sam kupil stroj in kupil je Bekota, ki tudi ni slab, ampak ni po mojem okusu).
Pohvala gre pa še ga Big Bang Kranj, tam bosta dobila vse informacije kar rabita, so res prijazni, sposobni in vse se da zmenit.

Obrnila sem okoli vse trgovine, forume, vse pogoje, vse modele v tem cenovnem razredu.

Bosch je boljši kot Gorenje, tišji kot Gorenje, boljšo centrifugo ima kot Gorenje, kvalitetnejše ohišje.
Gorenje je sicer edini ki ima 5 let garancije, ampak jo lahko dobiš tudi pri Boschu.

Big Bang je imel tudi zanimiv LG-jev stroj takrat z invertnim motorjem ki je tih, stroj je zgledal super imel dobre karakteristike in ima 10 let garancije na motor.

Vseeno: kupita BOSCH

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Glede na to da sem pred kratkim diplomirala iz pralnih strojev, ko sva ga z mojim kupovala, bi se odločila za Boscha in kupila bi ga v Big Bangu, kjer so dali najboljše pogoje, odpeljali starega in pripeljali novega - oboje brezplačno. (Lastnik nama je potem sam kupil stroj in kupil je Bekota, ki tudi ni slab, ampak ni po mojem okusu).
Pohvala gre pa še ga Big Bang Kranj, tam bosta dobila vse informacije kar rabita, so res prijazni, sposobni in vse se da zmenit.

Obrnila sem okoli vse trgovine, forume, vse pogoje, vse modele v tem cenovnem razredu.

Bosch je boljši kot Gorenje, tišji kot Gorenje, boljšo centrifugo ima kot Gorenje, kvalitetnejše ohišje.
Gorenje je sicer edini ki ima 5 let garancije, ampak jo lahko dobiš tudi pri Boschu.

Big Bang je imel tudi zanimiv LG-jev stroj takrat z invertnim motorjem ki je tih, stroj je zgledal super imel dobre karakteristike in ima 10 let garancije na motor.

Vseeno: kupita BOSCH

Če te prav razumem sploh nimaš Boscha pa ga hvališ, kot da bi bil nekaj neprekosljivega, kar mi je kar malo smešno.
smile-1.gif

Sicer ne vem o kakšnem cenovnem razredu sta iskala stroj, vendar naj ti povem, da je kar nekaj nižjecenovnih Boschev narejenih v isti fabriki kot Beko, pa praviš da nisi ravno navdušena nad njim.

Tudi meni je sicer Bosch vsekakor ena od boljši izbir, samo pretiravat s hvaljenjem pa res ni treba. Sicer moram reči, da se ne dogaja dostikrat, ampak npr ta teden sta me dve stranki klicali, ki sta kupili Boscha (eden cenejšega pralnega in eden sušilca s toplotno črpalko), da rabita kontakt od serviserja).
Drugače če malo pogledam koliko me za katere aparate kličejo za servis glede na prodano količino je tako, da me najmanj kličejo za Bosch in Electrolux, potem je Hoover, nato pa Candy in Gorenje.
Res pa je da so to zelo nenatančni podatki, ker mnogi sami znajo pogledati na garancijski list in poklicati serviserja
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Bom še enkrat napisala ker nisi razumel.

Kupovala sva stroj v rangu 400-600€, cel teden sem vsak dan porabila za obiske trgovin, pregledovanje forumov, delala primerjave, da se odločim za najboljše za ta denar, ker izbira je ogromna (pa cajt mam ker sem brez službe, da sem vse to pregledala
grin1.gif
).

Sem imela Bosha pred leti in je bil full dober in sigurno bi ga kupila tudi sedaj, ampak je LASTNIK stanovanja nato šel in sam kupil stroj ki je BEKO, ni slab, ni pa za prehvalit, bi raje dala tistih 100€ več za Boscha.

Kar pa se tiče klicev zaradi številke od serviserja pa... marsikdo sploh ne zna več uporabljat novih strojev, ker je vse digitalno in polno funkcij in mogoče sploh ni nič narobe.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Sam in razširjena družina in še ene par znancev, ki jim svetujem imamo pralno sušilne Electrolux 1289 model in od 6 strojev je v 6 letih samo enemu še v garanciji odletela črpalka. Zamenjali so jo z modificirano, saj je tovarna tudi zaznala projektno napako. Tako, da sam priporočam to znamko.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
384
83
Sem bi dodal AEG Lawamat z inverter motorjem.AEG sedaj itak spada pod Electrolux.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men gorenje dela 7 let bp. pere za 4, od tega dva froca.

glede tega da bosch pa BB bom rekel pa karkoli kupiš, ne kupi v Bb, ker redni pogoji nimajo ekstra ugodne cene. izjema so kaki special popusti, ki jih nimajo vsi.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Še eno vprašanje - kateri pralno-sušilni stroj je trenutno top na trgu oziroma pri katerem je najboljša kompenzacije kvaliteta/cena?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Stroja sta načeloma dosti podobna. Prednost Electroluxa je v tem, da ima več obratov in nagnjen boben, kar je zelo priročno za nalaganje. Je pa tako, da je šel Electrolux iz prodaje in ga ni več mogoče dobiti, razen če je kakšen kje ostal v trgovini. S podobnimi lastnostmi stroj pa je sedaj kar nekaj dražji.
Če pa odmisliš ta nagnjen boben pa so sedaj prišli novi Electroluxi, ki so cenovno kar nekaj cenejši kot Bosch.
Glede pralno sušilnih pa ti predlagam ali ELECTROLUX EWW 148540W ali EWW 167580W ali CANDY GOW 496.
Tega Candya imam celo enega, ki ima razo na desnem boku, drugače pa v originalni embalaži, ki ga lahko dam za zelo nizko ceno.

lp

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
KSZ

Mamo Gorenje WA63.. pozabim
crazy1.gif
. Stroj ma do 1200 obratov, je mislim da do 7 kg in je kr tih. Tašča je nabavila mal Beki al neki podobnega (bom preveril), Matr, ko začne cetriguga, je kot, da se fura reaktivc po pralnic.
No priporočam Gorenje, pa še dela 3 leta BP.