Pralni stroj

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Prišel je čas, ko bo treba zamenjati pralni stroj. Stari nam je "končno" crknil, star pa je 25 let.
evil.gif

Katerega priporočate? Katero znamko? Veliko pohval sem prebral za nemško znamko Miele. Je komu znano? Ve kaj več o tem?
V glavnem, prosil bi za malo pomoč, če je kdo v bližnji preteklosti ravno kupil stroj, pa da mi malo pomaga.
smirk-1.gif

Hvala lepa!

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pred kratkim sem namesto Samsunga ( totalen šrot ) kupil Beko z 5 letno garancijo. Dela res dobro ( tiho, ne meče ga po celi kopalnici ker ima namesto feder vdelane amortizere, žena pravi da pere odlično ) - pa še poceni je!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi moja sestra ima Beko in dela zdaj nekje 8 let bp.

Drugače pa za Miele se ve, zakaj je tak drag, ker je še ena zadnjih znamk, pri katerih je še možno dosečt 25-letno delovanje (kar je bilo pri starih pralnih strojih nekaj normalnega).

Tudi AEG je bil dober, ampak odkar ga je kupil Electrolux, je sicer med boljšimi, nikakor pa ne najboljši.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
RAvno tudi iščem za našo omo.

Rabil bi pralni stroj, kateri ima desno odpiranje, pa je vse danes samo z levim odpiranjem. Našel samo Miele in Brandt, katere cene pa so nekaj višje, pa še vse novodobno elektroniko imajo gor, kar pa za našo omo (skoraj 83 let), ne pride v poštev.

Našel sem sedaj Gorenje Korting KWA50122, za to kar ponuje je OK, pa je še "handgretribe".

Lp,

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak kot sem napisal prej - ali kupiš Beko (ki če crkne ni tak drag, da bi dobil srčni napad zraven) ali pa Miele, ki ti vtrga denarnico. Ostalo je pa vse srednja žalost. Edino s Bosch-om nimam izkušenj.

Gorenje ima plus dolgo garancijsko dobo, ampak čez čas gre pri ročnih programator (ki ni poceni), gume ob bobnu tudi gredo večkrat in pa jermen (sicer poceni zadeva a vseeno).

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Baje so za sprejemljivo ceno (nekje od 450€ naprej), zelo tihi LG-jevi pralni stroji z direct drive motorjem. Motor je vpet direktno gor na boben LG direct drive

Kako se kaj v praksi obnese, oziroma v kopalnici, pa bi mogoče kdo drug lahko povedal, ki ga že ima.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Mi smo lani nabavili miele . Zadeva je fenomenalna in upam da vsaj za 25 let. Glede na to, da dandanes deluje po svetu veliko miele pralnih strojev ki so starejši od 30 let imam kar zaupanje v to znamko.

Pa dober in ugoden nakup ti želim!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej obstajajo tudi od 900€. Pa če gledaš, da bi v 20 letih (kolikor obljubljajo minimalne življenjske dobe) kupil 2 ali celo 3 druge stroje, pa si na istem.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
jst sm kupil Beko pralca in sušilca za skupaj 600€, pa dela BP. Zadeva dela lepše in manj trese kot Gorenje sušilec in pralni za 1200€ skupaj. res da tri leta star model, ampak ga še vedno prodajajo.

lp

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Ojla,
evo, jaz sem uporabnik tega LG-jevega pralnega stroja z direct drive motorjem. Zelo dobra funkcija je tudi pranje na paro.
Garancija na motor je 10 let
Pralni stroj imam nekje dve leti in pol in je zelo veliko v uporabi, ker imam dva majhna otroka. pri 1400 obratih je izredno tih in miren, nikoli mi ga ni premetavalo po kopalnici.
Ob nakupu sem razmišljal ali vzeti tega LG-ja ali pa Boscha. LG je bil po funkcionalnostih daleč pred Boschi v tem cenovnem razredu.
Skratka ni mi žal tega nakupa.

Dodaten plus pri meni je tudi ta, da je pralni stroj narejen v Koreji.

Če te kakroli dodatno zanima glede LG-ja pa kar vprašaj.

lp

Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Baje so za sprejemljivo ceno (nekje od 450€ naprej), zelo tihi LG-jevi pralni stroji z direct drive motorjem. Motor je vpet direktno gor na boben LG direct drive

Kako se kaj v praksi obnese, oziroma v kopalnici, pa bi mogoče kdo drug lahko povedal, ki ga že ima.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz sem kupil Beko v neki akciji za okoli 250 EUR (mogoče manj, se ne spomnim točno).
Dela OK, (pre)glasen ni, pa 5 let garancije ima.

(sem verjetno že omenil na forumu, če koga zanima, lahko išče, neki WML ... Volumaxx je, aga napel: WML 15126P )

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
.... pri 1400 obratih je izredno tih in miren, nikoli mi ga ni premetavalo po kopalnici....

In zakaj je pomebno oz. potrebno sploh prati perilo pri več kot 1000 obratov?

Za manj razumem, ampak za več pa res ne vidim potrebe ali pa nisem sezanjen o boljši učinkovitosti
sprasujem se.gif

Lp.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
KSZ

Midva sva tudi dobila Bekota, ene pol leta ga imava pa imam same pohvale. Ima tudi otroški program, ki zelo učinkovito izpere madeže, kar nekaj programov za občutljivo pranje, tako da res v stroju perem vse možno. Deluje dosti tiho. Opere dobro.

Meni ožemanje na več kot 1000 obratov pride zelo prav pozimi, saj cunje sušim v stanovanju.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Gorenje je zelo soliden kar se tiče pralnih strojev, poceni so, pa kar se rerzervnih delov tiče so enostavno dobavljivi.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
.... pri 1400 obratih je izredno tih in miren, nikoli mi ga ni premetavalo po kopalnici....

In zakaj je pomebno oz. potrebno sploh prati perilo pri več kot 1000 obratov?

Lp.

Če imaš sušilnik je že nuja 1200+ obratov...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Meni ožemanje na več kot 1000 obratov pride zelo prav pozimi, saj cunje sušim v stanovanju.
Kako stanovanje pa je to?
Pri meni je pozimi (ko je mraz, ne danes) zrak v stanovanju tako suh, da se perilo posuši preden jih vse obesim.