Pralni stroj - "ne potegne" mehčalca?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Imam Candy pralni stroj, vgradni model CWB 1307.
CWB 1307

Opažam, da zadnje čase pri pranju, ko zaključi, če odprem pokrovček za nalivanje mehčalca in pralnega praška, je posodica za mehčalec polna, kot da stroj ne bi "potegnil" mehčalca med pranjem..

Ima kdo kako idejo? Al raje kar serviserja pokličem?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pri enem od starih pralnih strojev pri nas, je bila rešitev nalivanje čiste vode v obe posodici (za mehčalec in prašek) in zagon stroja 'v prazno', torej brez perila in s čim krajšim programom.
Če se prav spominjam, je po tretjem takšnem zagonu uspel delovati normalno.
Če to ne bo šlo, pa je servis dobra ideja.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Zapacana cevka ali luknjica? Samo ugibam. Pri nas je bilo tako. Je moja ves čas sitnarila, da nekaj spušča in teče dol. Ja, se je pralni prašek nabral gor in se strdil . Sem malo podrezal z žico in dolival vroče vode, da se je sprostila tista odprtina.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Izvleči posodo za pralni prah, operi pod tekočo vodo. Bi moralo delovat
zmaga.gif

Pri nas je to potrebno vsaj enkrat na mesec.

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
300
94
28
Zamašile so se ti šobe nad posodo iz katerih teče voda v posodo mehčalca. Očisti in malo prepikni tiste luknjice na vrhu z zobotrebcem pa bo.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Izvleči posodo za pralni prah, operi pod tekočo vodo. Bi moralo delovat.

Tole niti ni pomagalo... Po 2 krajših pranjih je predalček od mehčalca še vedno poln vode po opravljenem programu.

Sem pa opazil nekaj drugega, mogoče relevantnega. Ko stroj konča program (s praškom in mehčalcem), ostane predalček od mehčalca poln, a je mehčalec precej zredčen z vodo... je možno, da nalije vodo notri, "porine" mehčalec naprej potem samo ne potegne te razredčene vode/mehčalca do konca?

Citat:
Uporabnik frog55 pravi:
Zamašile so se ti šobe nad posodo iz katerih teče voda v posodo mehčalca. Očisti in malo prepikni tiste luknjice na vrhu z zobotrebcem pa bo.

Danes bom probal pogledati še kako je z dovodom vode, ampak če je po končanem pranju mehčalec precej razredčen, se mi zdi, da problem ni tu. V navodilih sicer nič ne piše, a meni je smiselno, da ko se pranje konča, da so vsi predalčki prazni.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Slabo si očistil predalček. Predalček moraš čisto razdreti in detaljno očistiti vse kanale. Da boš preveril, če si dobro naredil v umivalniku natoči vodo v predel za mehčalec in ko pride voda do vrha jo mora avtomatično "potegniti" skozi luknjico da se sprazni.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Sem vzel predalček vn, dvignil modro plasticno zadevo, kjer piše "max" iz prostora za mehčalec, spucal kanal iz prostora za mehcalec, spucal to plasticno modro zadevo, ki se natakne cez kanal za mehcalec... Bom probal kako fotko zalepit, ko pridem domov.

Na kak princip pa se prazni mehčalec? Ker včeraj, ko sem gledal zadevo, sploh ni logike, da bi se predalček povsem spraznil (priznam, ne preme dosti
grin1.gif
)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
dela verjetno na principu vleka oz sifon efekt ko pride voda do neke višine začne tečt preko in vlek naredi potem ostalo
čisto pa se verjetno res ne prazni, in je te jajce potrebno redno čistiti

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
E točno tako. Samo po moji logiki se nikoli ne more čisto sprazniti, ker je luknja, čez katero naj bi tekel mehčalec, skoraj tako visoko, kot sam rob posodice... Mogoče pa vse skupaj deluje kot mora in je normalno, da posodica ni prazna, ko se pranje konca in da v njej ostane pač razredčen mehčalec? Al bi morale biti posodice vedno prazne?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
načeloma bi naj bila skoraj prazna. čisto prazna ni pri meni nikoli bila. pa se potem to nabira, pa je potrebno redno čisti, seveda odvisno je od gostote mehčalca , pogostosti pranja . bolj je koncentriran večje sranje je
potem smo nehali uporabljati mehčalec. sušilni stroj naredi čisto zadovoljivo mehko

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Luknja skozi katero naj bi tekel mehčalec je že na vrhu posodice vendar je preko nje cevka, ki sega skoraj do dna posode. Sem pravkar naredil test v kopalnici. Ko natočiš vodo do vrha posodice, "sifonski vlek" potegne mehčalec iz posode in posoda se sprazni. Ostane pa 2-3mm tekočine, več ne.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Evo, slike. Cevke ni nikjer, nad samim prostorom, kjer se vtakne ta predal za prašek/mehčalec, itd je precej luknjic, predvidevam, da čez njih (ali eno izmed njih) teče voda.

Luknja, skozi katero potegne mehčalec, je skoraj tako visoko, kot sam rob predalcka

Mehčalec je vedno precej pod "max" mejo..

Ko opere, prilepim še fotko koliko ostane vode notri na koncu (precej več kot sedaj mehčalca)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Cevka je mišljen tisti "tulček" na modrem delčku, ki se odstrani. Zelo pomembno je, da je na koncu tulčka čisto, jaz to očistim s palčko za ušesa. Kar probaj in nalij vodo v njega, mora delat imam čisto enakega
smile-1.gif
.

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
300
94
28
Iz tistih luknjic nad posodo teče voda, tako da moraš vse te luknjice očistit oziroma prepiknit, da bo iz vseh normalno tekla voda. Potem bo tudi dovolj pritiska vode v posodo z mehčalcem in ti bo ves mehčalec odteko.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Sem imel isti problem in si razbijal glavo, kaj bi lahko bilo narobe. Na koncu sem po naključju ugotovil, da pritisk dovodne vode ni bil dovolj visok. Imel sem še dovod vode preko pipe, ki sem jo odprl le na pol, da ni preveč puščalo pri navoju. Enkrat sem po naključju odprl do konca in voila ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Sem imel isti problem in si razbijal glavo, kaj bi lahko bilo narobe. Na koncu sem po naključju ugotovil, da pritisk dovodne vode ni bil dovolj visok. Imel sem še dovod vode preko pipe, ki sem jo odprl le na pol, da ni preveč puščalo pri navoju. Enkrat sem po naključju odprl do konca in voila ...

KSZ ...

si preveril da nimas na mrezici, ki je na cevi za dovod vode, pesek, rja? potem dejansko nimas dovolj dotoka vode pri odprtem ventilu, posledicno se posodica ne napolni dovolj in ostane mehcalec v posodici ...

snami cev za vodo in preveri pritisk vode in mrezico ...