Pralni stroj - mnenje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Jaz bi pri vseh teh strojih skenslal te eco zadeve, ker so samo [cenzura]...slabša kvaliteta pranja in tudi veliko dlje pere.

Bolj so mi všeč t.i. "speed" programi, da opere enako kvalitetno, ampak hitreje, seveda na račun malce večje porabe, ampak čas je denar
wink-1.gif

Centrifuge pa več kot 1400 ne rabiš, mislim da je 1200 že gut, ker vse kar je več, lahko poškoduje blago. Recimo športne zadeve se ožemajo na max 800, drugače tkanino zjebe (tako pravijo)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Se strinjam. Jaz imam sicer vso robo od Gorenja in sem z njim zelo zadovoljen, ampak pustimo zdaj to.
Centrifuga z veliko obrati je neuporabna, so pa uporabni "hitri" in "polovični" programi (ko recimo nimaš robe za poln stroj).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Je pa nekaj pogojev oziroma želja

- da ima možnost zamika vklopa, torej da nastaviš pranje ponoči
- da je čimbolj tih !!
- nevem kako je z varovali pred kakšnim izlivom vode??
- imajo samodejno zaznavanje teže vsi in ali je to pametno?
- verjetno je fino vzeti do 9kg ali več?
- so vsi primerni za nadgradnjo sušilca ( torej da se ga postavi na njega)

Ali pa mogoče alternativa, je bolje vzeti tistega ki se naklada z vrha?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Mislim, da bo tvoje želje izpolnil vsak malo boljši.

Zamik vklopa imajo že kar vsi. Tudi varovala pred izlivom vode - s tem da imajo eni delna eni pa popolna varovala.

Tehtanje perila je bomba, sploh pri velikem bobnu, ne vem kako perete drugi, ampak jaz včasih operem samo nekaj stvari in je to zelo uporabno (tako v stroju kot v sušilcu).

Boben 9kg
zmaga.gif
, itak ti tehta perilo in ti vse prilagaja količini perila, ti pa teh 9kg pride še kako prav ko moraš oprat recimo kakšen kovter ipd..

Tisto nakladanje z vrha je BV, razen če nimaš placa. Men osebno je full smotano ven pobirat, pa ko se ene parkrat po prstih usekaš ko odpiraš tud ni fajn
crazy1.gif
.

Sicer pa kaj ti bo pralni stroj, če imaš rogljičke
evil.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Panasonic?

Brez zajebancije, tole je TopS cena glede na to da je še parni.

Panasonic

Oz če kar kol rabiš daj na PM, ti zrihtam cene.. Tvoj bivši delodajalec
grin1.gif

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Imam tale model.Z njim Zelooo zeloo zadovoljen.Julija bo star 2 leti.Gonim ga 100 na uro_Opere zelo lepo,tiho je ne moteč.Tud na višjih obrat se ga sliši,Zelo malo.Pa še INOX kad ima,kar je največji +.
Priporočam nakup.
Ima pa vse,kar zahtevaš od novega stroja.Od zakasnitve,100% zaščita proti poplavi,veliko programov in še in še...
Imaš pa novo serijo pralnih strojev Miele,ki sami dozirajo.Sem ga ravno danes gledu v Harvey Normanu.Je pa 200 eur dražji,zato k sam dozira.Kar se pa funkcij tiče,pa imata oba skor isto vse.
Če te zanima še kaj,glede mojga modela mi piši na ZP.

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Glede na nick bom predvideval da jih prodajaš
grin1.gif

Iskreno, Miele pohvalijo vsi, vsaj dokler kej ne crkne,ker potem je pa baje kar strošek, naj bi pa res opral kvalitetno, tako da šinfati ga ne morem.

Zaenkrat se sicer nagibam na Boscha, nevem zakaj,ampak nekako se mi zdi dobra znamka, kar se tiče samodejnega doziranja mi je praktično vseeno, tist prašek ze naliješ notri
grin1.gif

Zdej samo kater model vzeti da dobiš best price performance v tem razredu.

Nevem zakaj mi pa Panasonic nekaj ne potegne, nekako se mi zdi prva asociacija Panasonica na domače telefonske aparate
grin1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mi smo pred kratkim doma nabavli Boscha WAE28469BY 1400 obratov v zameno za Gorenje WA63121, ki je imel kup okvar že v garanciji, za nameček je pol leta po poteku garancije crknil grelec... Preiskava z odpiranjem je tudi pokazala, da je že kad napokala pri ležajih in bi kmalu šlo tudi tam vse cugrunt, pri tem modelu se pa baje menja cela grupa - 200+ €...

Število obratov je pa treba kupiti čimvečje v primeru, da se bo perilo sušilo v sušilniku, saj se prihrani elektrike...

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Lost1

Ne prodajam Miele,daleč od tega..sam nick mam tak...!!!

Sej dan danes je tako,da vsak stroj ki crkne po garanciji je strošek velik.Včasih tega ni bilo...če je kej crknilo,si sam zamenju in popravil..zdej pa sam stoj pa glej...misliš si pa lahko svoje...

Ja pr stroju je fajn.Da ima inverter motor,pod 50 db.Ker tisti so res fuul tihi.Moj ima 48db, in je fuul tih in, Ne moteč...Lahko ponoč kamot perem...in me ne moti,tud med ožemanjem...
So zanimivi ti novi Boschi.Sploh ki sami dozirajo...pač neki novga...
Pr Boschu lahk dokupiš garancijo+3.Pa maš 5 let brez skrbne garancije.Vse je skoz v njihovih rokah...Velja tudi za Siemens
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Aaa ok sorry za pomoto
wink-1.gif

Zdele si ogledujem Miele WDA210WPM ali pq WDA110WCS , samo a kupit v slo ali pa kaksna tujina ( ce je nizja cena).

lepi lih niso, so pa baje top of the top

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Ni panike...

Sam ta dva modela,nimata inverter motorja.Sta med ožemanjem fuul glasna...

Zdej če te to ne moti...ok...drgač zna bit kr moteče...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
torej odpadeta,iščem inverter.

Glasnost mi je pomemben faktor,ker če laufa ponoči,nočem da me zbudi
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Kaj pa AEG? Sam sem z njim več kot zadovoljen (pralnosušilni)

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Ravno danes sem ga gledu, v Harvey Normanu.Tega zadnjo in prejšnjo serijo
smile-1.gif
.

Katerega maš pa ti?

I

Izbrisan uporabnik 474

Centrifugo vedno zmanjšam na 1400, ker mi pri 1600 pričnejo črna oblačila bledet... Ima funkcijo fast, kjer lahko posamezni program pohitriš - pač porabi verjetno več vode/elektrike.

Tih je, ob zaprtih vratih kopalnice (pa so steklena) ga ne slišiš niti ob izpiranju/sušenju (med spalnico in kopalnico so samo ena vrata - ravno ta steklena). 9kg pranja je super, sušenja je 5kg.

Sušilni del je dober, vsekakor ni tako dober, kot pri namesnkih sušilcih. Drugače res nimam pripomb, dela super, rezultati super