Pozna kdo QNAP ?

urosm

Zelenc'
18. nov 2008
8
0
1
Pozdravljeni,

Ker se ljubiteljsko ukvarjam s fotografijo, se mi je nabralo precej nekih DVD arhivov in že težko najdem fotografije. Zato iščem neko diskovno polje, ki ima možnost RAID, da ob okvari diska ne izgubim slik.

Ampak preden kupim, sem prečesal skor cel splet in tud pregledal teste, ki so jih objavili v Monitorju. In potem sem slučajno našel še QNAP izdelke in zgledajo precej kul. A kdo pozna to zadevo? Kako se obnese? Kateri model kupit ?

lp
Uroš

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni bolj preprosto (in ceneje) dva navadna diska kupit in na vsako kopijo dat ?

(so programi za avtomatsko sinhronizacijo map)

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Jaz sem si kupil lepo mrežni disk http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=279. Ker ima notri dva diska, ga lepo skonfiguriraš na RAID1. Ima pa zadaj tudi USB, kamor sem pa priklopil še en zunanji disk, kamor pa dajem zadeve, katerih ne backupiram. Ko zadeve laufajo pa imaš tudi možnost dostopa do podatkov od koderkoli (ne rabiš nobenih serverjev).

Lp, Tuši

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Tvoj link ne deluje,predvidevam pa da govoriš o seriji WD MyBook World Edition II. Sam sem imel 2TB varianto in sem bil izredno razočaran nad počasnostjo prenosov preko lan. O problemu sem se pozanimal tudi po raznih tujih forumih in uporabnikih,pa so vsi imeli bolj ali manj enake izkušnje. Problem sem na koncu rešil tako,da sem diske pobral iz ohišja in jih vtaknil v odvečen pc z pentium dual core,kjer pa odlično opravljajo svojo nalogo v raid 1.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ja mislil sem ravno to serijo. Seveda se preko LANa ne more pričakovat zelo hitrih prenosov, ampak za arhiviranje je pa čisto OK. Če kopiram fajle preko 100Mbit mreže, imam glede na Task Manager v XPjih, obremenjenost okrog 25-30%, torej je prenos 25-30Mbit/s. 100% pa mreža itak ne more bit izkoriščena.

LpTuši

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
90 Mbps na 100Base-T mreži ni nič nenavadnega.
Tele škatlice pač suksajo.

Razen če boš rekel, da 55 km/h čist ok zmogljivost za avto...

urosm

Zelenc'
18. nov 2008
8
0
1
Kot sem obljubil, vam sporočam glede testa QNAP napravce, ki sem jo dobil pri slovenskem zastopstvu - www.omo7.com

Testiral sem model TS-209 II in zadeva je res super, tako da sem potem kar nabavil 1 kos. Vgradil sem dva diska WD 1 TB in ju postavil v mirror. Svoje fotke sem si končno uredil in me ni strah, da jih zgubim. Zaenkrat uporabljam 100 Mbps router, kamor sem ga priklopil in ker ima Qnap vgrajeno 1 Gbps mrežno kartico, ga nisem do konca izkoristil - morda bom kasneje nabavil še en mali switch 1 Gbps, ampak zaenkrat ni potrebe.

Vgrajenih ima precej modulov, več kot jih potrebujem (odvečne se da izklopiti). Meni najbolj prav pride vgrajen BitTorent. Praktično pa je tudi, da se da omogočiti web dostop od zunaj (do nastavitev naprave, do datotek, do modulov...) in tako se lahko iz službe povežem nanj in preverim, če se je določen torrent že prenesel. Napravil sem si še FTP, tako da imam dostop tudi do nekaterih podatkov, ki jih občasno potrebujem, ko sem na terenu. Hkrati pa mi bo prav prišlo, da bom lahko z dopusta poslal fotke direktno domov na QNAP.

Priporočam vsem, ki vam vedno zmanjkuje prostora ali imate podatke raztrosene po raznih diskih ali mašinah, tuki je ena lokacija, kjer imaš vse.

lp
Uroš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kaj takega bi si človek z veseljem nabavil, a kaj ko je cena smešno visoka.

urosm

Zelenc'
18. nov 2008
8
0
1
No ja, prej sem uporabljal WD zunanje diske na USB in tisto ohišje skos nagaja (k sreči sam disk ni crknil) in je treba nenehno resetirat. Na koncu sem iskal zanesljivo rešitev in za ta dnar sem dobil to, kar potrebujem ali še več in ni mi žal niti enga Eur.

lp
Uroš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Če nekdo potrebuje potem že, jaz bi bolj imel takšno ohišje, da bi lahko spravil not več diskov, ker imate 3, 4 zunanje diske je malo "nerodno".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj takega bi si človek z veseljem nabavil, a kaj ko je cena smešno visoka.
One igrače za manj denarja pa so smešno počasne, nezanesljive itd...
Kvaliteta pač stane.
(ne trdim, da se ne da dobit primerljivo tudi za manj €€€)