Požar nekaj TISOČ TON odpadnih gum

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
confused-1.gif

klik

V glavnem deponija 150 x 40 x 6 metrov, pa zračunajmo.... hmm, 36 000 m3 gum. To mora goret ko šus.Slike enibadi?

pozar3_2.jpg

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
pozimi se je vžgala ena taka deponija na dravskem polju. blo vse v temi in smrdelo ko sam satan

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi jih zažgal, če jih lahko proda? Čeprav je čudno, da je tolikšna količina gum, mogoče pa vseeno ne gredo v prodajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.823
6.784
113
pri taščici
Al pa špekulira višjo ceno.
Sicer pa ne poznam odkupovalca ki bi kaj konkretno dal zanje.
Po moji razlagi gre za namerni požig...kot je napisal NigelM

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jest tud tako mislim! bogve, kok bi mogu plačat za odvoz teh, starih, pa še kakšne ekološke dajatve...

a ni ceneje zakurit in tvegat?

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Iz pete roke slisano, torej napreverjeno.

Baje je lastnik deponijo zavaroval in odsel na morje.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In kdo mu bo dokazal namirni požig? Rad bi videl junaka. Kvečjemu bo dokazan podtaknjen požar, povezava te ugotovitve s konkretno osebo pa še zdaleč ne bo enostavna.
Se pa čudim, zakaj so tovrstne deponije sploh dovoljene. Lepo bi naredili dve ali tri v Sloveniji in zanje določili ekstra stroge varovalne ukrepe, katerih udejanjanje bi bilo neodvisno od volje kakšnega lokalnega podjetnika. Tem ne gre zaupati.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik jenej pravi:
Iz pete roke slisano, torej napreverjeno.

Baje je lastnik deponijo zavaroval in odsel na morje.

se že vrača iz morja ful presenečen
hysterical-1.gif

bo enako presenečen kot lani

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
naj mu lepo nabijejo kazen zaradi onesnaževanja okolja, povzročitve splošne nevarnosti, deponijo pa naj mu zaprejo. je to tako težko v tej državi?

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Od kod si to slikal?
Sem tu blizu doma, lani je že bil tak primer tukaj, policija pravi, da je zažgal neznani storilec.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Žalostno za okolje... k sreči taki požigi niso nekaj običajnega pri nas. Mislim da v mehiki čist normalno zažigajo xx krat večja odlagališča. Ker preprosto zmanjka prostora in jim noben nič ne more
rolleyes-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Poznamo Albina, ne vem če je kriv al ne, ampak jaz bi na njegovem mestu se šla obesit al neke takega. Jao
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
In kdo mu bo dokazal namirni požig? Rad bi videl junaka. Kvečjemu bo dokazan podtaknjen požar, povezava te ugotovitve s konkretno osebo pa še zdaleč ne bo enostavna.
Se pa čudim, zakaj so tovrstne deponije sploh dovoljene. Lepo bi naredili dve ali tri v Sloveniji in zanje določili ekstra stroge varovalne ukrepe, katerih udejanjanje bi bilo neodvisno od volje kakšnega lokalnega podjetnika. Tem ne gre zaupati.

Deponija je dovoljena, ampak ni dobil dovoljenja za predelavo surovin oz. nekaj v tem smislu. Da bi postavil obrat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.216
1.387
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
naj mu lepo nabijejo kazen zaradi onesnaževanja okolja, povzročitve splošne nevarnosti, deponijo pa naj mu zaprejo. je to tako težko v tej državi?

To ni deponija.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In kdo je to? Kakšen lokalni "podjetnik"? Kdo mu je dal dovoljenje? Kdo nadzira varnostne ukrepe na deponiji? Odškodninske tožbe itak odpadejo ker ne bo možno dokazati vzročne povezanosti.... fino, a ne.
Bom še jaz deponijo naredil in jo zavaroval, nato pa vsako leto zakuril. kaj bi se matral s prodajo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Vsi iz tega področja poznamo g. Albina in vsa njegova Albin-promoušn podjetja. Človek ustanovi eno brezvezno podjetje, ki ne dela nič profitabilnega, Iz zavoda za zaposlovanje pobira invalide in težko zaposljive osebe, za katere mu država oziroma zavod plača mastne denarce v obliki nekih subvencij. Firma posluje pol leta, človek firmo po tem času likvidira na tak ali drugačen način. Denar mu ostane, invalidi pa letijo nazaj na borzo. Od kar jaz pomnim, se je odprlo in zaprlo že ogromno njegovih podjetij, v vseh so bili zaposleni invalidi.
Ves narod tu okoli pozna te njegove goljufije, o tem so bila obveščena že vsa ministrstva, inšpekcije, uradi, ... nekatere sem o tem obvestil tudi sam, ampak do sedaj ni še nihče ukrepal. KORUPCIJA na vrhuncu!