Pozabljen WinZip password

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, zazipal sem eno datoteko in čez dal password. Od takrat je minilo že kar nekaj časa in sem seveda pozabil password
d055.gif
.

Pa me zanima, če obstaja kakšna varjanta, da jaz pridem do tega fajla? Pass je pomojem dolg max 10 črk, po vsej verjetnosti je neka fraza...

Malo sem se igral z enim programčkom, ampak mi ne gre in ne gre. Tako da, če ima kdo kakšen preverjen program bi se priporočal, da me usmeri.

Hvala

Lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Brute force pa 10-mestno geslo ponavadi ne gresta najbolj skupaj, saj lahko zadeva traja tudi po več let (odvisno na čem poganjaš). Mogoče če bi našel kakšen program, ki zna izkoristiti primerno grafično kartico (ki podpira CUDA), potem je lahko pohitritev tudi nekaj 10-kratna.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Nja, če bo par let iskal, potem je res malo dolga ja
smile-1.gif
Bom pa vseeno zagnal, pa bomo videli, kako in kaj..

Problem je ta, ker imam v tej datoteki zazipan password za dostop do mojega routerja... pa me zanima, če obstaja kakšna varjanta, da mi ponudnik resetira ta password? Bi bilo v bistvu še najlažje...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Kakšen router to ? Načeloma reset tipka izbriše na njem vse nastavitve, torej moraš vedeti samo default geslo od routerja.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
misliš pravi ruter ali modem, ki lahko deluje kot ruter? Pri prvem kolikor vem gre resetirat, za drugega pa verjetno moreš poklicat ponudnika.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ampak tudi ti imajo načeloma reset tipko (vsaj moj speedtouch jo ima).

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, ponudnik je siol, router je pa od lynksisa - mislim, da je privzeti uporabnik admin, pass je pa tudi admin. Se pravi, če jaz tam sisnem tipko reset (na routerju), se bo vse resetiralo - verjetno tudi vse nastavitve in verjento net ne bo več delal?

Problem je to, ker je to pti moji punci in me ta stari za jajca obesijo, če jim zjebem net
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Držiš ene 20s reset tipko pa prideš v default nastavitve routerja. Sicer pa poglej navodila za router na netu.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, sem zdele prebral navodila od tega linksys-a, pa piše, da je treba 10 sec držaz reset tipko in da se vse povrne na tovarniške nastavitve, med drugim, naj bi se tudi password(i) resetiral.

Samo, a to potem pomeni, da bo zbrisal tudi vse MAC addresse in da internet v bistvu ne bo delal? Ker kakor se spomnim, sem jaz samo MAC addresse notri vnašal, pa enkripcijo sem nastavil.... se pravi, se bo to vse podrlo? Ker če se slučajno password ne bo resetiral in če net ne bo delal... potem sem mrzel..:)

Aja, [razmišljam naglas] sem se zdele še spomnil - internet bo v bistvu delal, ker itak ne bo enkripcije in teoretično se bo dalo prosto po prešernu pasit na tem routerju? Potem se pa samo še vse MAC addresse nazaj notri vpiše in nastavi enkripcijo in to je to..? Razmišljam prav?
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preveri kako je stanje sedaj.
Imaš WLAN z enkripcijo ? Če ja, je key za WLAN shranjen na vsakem PC-ju, ki dostopa preko WLAN (razen če ga vsakič ročno vpišete).
Drugo pa je vse lahko na "avtomatsko".

Edino dostop do interneta je mogoče treba nastaviti (PPPoE, ime in geslo).

MAC filter je kot WC papir ovit okoli glave motorista. Pred mušicami celo dejansko ščiti.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Ja, po hard resetu bo router v takem stanju kot si ga dobil ob nakupu in potegnil iz škatle. Domnevam da nikoli nisi shranil nastavitev routerja, kar ti omogoča firmware v menijih... pol že nimaš nič nujnega, se boš pač še enkrat potrudil. 10-15 minut dela pa bo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma ja... važn da veš geslo za internet, če ne, ti ga pošljejo po pošti... nastaviš še enkrat wireless (kode pa to), in pol boš mogu še na vseh pc mrežo spet zrihtat, ker bojo ip verjetno drugačni... vglavnem pomoje dobre pol urice dela!

glede reseta je pa fora neki v tem da pritisneš tipko reset (ko je router izklopoljen - čist! tud iz elektrike) in potem vtakneš kabel za elektriko, držiš 10sek (20), in pol se naredi glavni reset... jest sm kr parkrat mogu probat prej, da mi je ratalo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pol boš mogu še na vseh pc mrežo spet zrihtat, ker bojo ip verjetno drugačni...
Ja, a le če si bil "pameten" in nisi vse lepo pustil na "avtomatsko".