Power slide Nordic trainer

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Zanima me če je že kdo sprobal ali jih kdo ima?

Zgleda dobro, zanima me če se res obnašajo tako, kot jih vidiš v reklamnih filmih

Vsaka info toplo dobrodošla.

lp D
900513-x429.jpg

Priponke

• 900513-x429.jpg
    900513-x429.jpg
    61,8 KB · Ogledi: 1.269
Nazadnje urejeno:

Sportas

Zelenc'
12. apr 2010
2
0
1
Zadeva je dokaj nova in nepoznana, stran vsezasport pa ponuja brezplačno testiranje rolerjev, prijavi se tukaj: Nordic rolerji.
Potem boš pa že videl, če ti sede
smile-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Videl sem že letošnjega, pa me v bistvu oba mal skrbita.
Lani si bremzal naprej letos pa nazaj( z potiskom noge)
Bil sem v Itak sportu, pa mam občutek da so bolj levi, ali pa sem imel samo nesrečo z prodajalci.
Hvala za nasvet
bom probal, drugače pa je cena pri nas bogato zasoljena, zunaj jih dobiš približno za polovico cene.

lp D

Dearing

Zelenc'
16. maj 2010
13
0
1
Hey,
jaz jih imam 14 dni. Žal mi vreme ni bilo najbolj naklonjeno, ampak do sedaj sem jih preizkusil 3x. Spust s Toškega čela je bil čist nor in rolerji so ročno tisto, kar obljubljajo. Res sem že predlani vozil Nordic rolerje in sem jih vajen, ampak tole je prava poezija. Z mal treninga se da izgledet takole: https://www.youtube.com/watch?v=8OLtDKy7FYs;
smile-1.gif
rolerji kupljeni v Itak Športu, sem imel super pomoč in svetovanje pri izbiri.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ok, bom formuliral vprašanje drugače, je to za desca/babo k ma 40 let in je blesaw???

Al moram kačo posebej zavarvat na višji znesek
smile-1.gif

Maš model od lani al je že letošnji. Baje so spremembe na zavorah. Kaj priporočaš?

lp D

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Še nekaj mene zanima:

1. tole je bolj stabilno naprej/nazaj kot navadni rolarji ne? Pa po asfaltu tudi manj "drsijo" ne? Sam sicer slabše rolam, ampak bi imel kaj bolj stabilnega glede prevračanja naprej/nazaj in pa nekaj kar je bolj "počasno", torej da ne drsi toliko naprej...ozeroma kako naj povem...da ima več upora če me štekate. Pa da lahko tudi s palcami za nordijsko voziš da še zgornji del malo premigaš. Skratka: na asfaltu je lažje rolat z njimi kot z navadnimi?

2. Do katere cifre se da to nabavit in koliko stane?

3. Vidim da so vsi 200EUR+, obstaja še kaka firma ki dela take "nordic" rolarje ki je mogoče cenejša?

4. Bremzanje je kot pri navadnih rolarji da stopalo dvigneš gor?

Hvala za info

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dobiš preko e baya v nemčiji cena od 140 do 170 euričev kolikor sem uspel odkriti. pri nas so malo preterali z ceno ampak ok. Bremzanje naj bi bilo eni z nagibom noge naprej drugi pa z pritiskom nazaj. Oboji naj bi imeli zavoro na zadnje kolo ampak ne sistem rolerjev. Kaj je bolje ne vem. Sem pa videl varijanto, ki je še višja za čisti "off-road"

lp D

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Gledam tele skike na ebayu in so že za okrog 100EUR rabljeni seveda, no malo več verjetno ko je konec aukcije. Pri nas stanejo 260EUR. Se splača riskirat pa nabavit prek ebaya? Nekaj hudo uničeni verjetno ne morejo bit.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Dearing

Zelenc'
16. maj 2010
13
0
1
Jaz imam še prejšnji model Nordic Cross Trainer. Kupil sem ga še s starim sistemom zaviranja. Te zavore, ki so jih razvili sedaj so baje še boljše (čeprav sem jaz zadovoljen tudi s sistemo, ki ga imam) in se dajo dodatno montirati: http://www.powerslide.de/2010/powerslide/ps_nordic/index.php;
Pri nordic rolerjih imaš možnost menjave koles, in sicer take za off-road (Air tire) ali za na asfalt (Roadrunner). Mislim, da glede stabilnosti mebi smelo biti težav

Nazadnje urejeno:

zivahen

Zelenc'
23. jun 2010
12
0
1
Ne uporabljam zgleda pa noro dobro in tudi hitro. Omenjen način gibanja-predstavitev sem pa si ogledal v Itak Športu. Pred časom so pa tekmovali z njimi tudi biatlonci. Prenos sem gledal na Eurosportu; winter cup se mi zdi da je bila tekma.

Dearing

Zelenc'
16. maj 2010
13
0
1
Ja, sej je noro dobr....res je super občutek. V petek sem se zapeljal na Pokljuko, da mal potreniram, bilo je odlično, ker imajo lepo urejeno traso (enaka kot pozimi za tek na smučeh). Sem bil pa tudi presenečen koliko ljudi se ukvarja s tem.....res pohvalno. Do sedaj nikler drugje še nisem videl toliko ljudi z Nordic rolerji. Če koga pred nakupom zanima, naj si gre pogledat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
kolk se kaj obrablja material pri vožnji navzdol oz zaviranju, da vidim če je pol treba vsak mesec nova kolesa kupovat
confused-1.gif

Chain

Zelenc'
7. mar 2012
1
0
1
Mene pa zanima okoli palic, ali morajo biti Powerslide ali so lahko navadne tekaške?

gogijes

Zelenc'
7. mar 2012
3
0
1
Citat:
Uporabnik Chain pravi:
Mene pa zanima okoli palic, ali morajo biti Powerslide ali so lahko navadne tekaške?
Lahko so tudi palice za sm. tek (Exel, Swix), važno je da imajo vidia "špice", da ti po asfaltu ne spodnaša.

gogijes

Zelenc'
7. mar 2012
3
0
1
Zaradi poškodbe gležnja prodam Powerslide nordic (kot z zgornje slike), kot nove. Številka 43, gume in zavora v odlični kondiciji. Lahko priložim tudi pravo sliko.
Cena 170 €

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ksz...

tako varjanto je ime kolega pred 10+ leti. Samo da je imelo 3 velika kolesa, ni pa se tako ogromno vozil z njimi. Koncept je bil enak, zaviranje s pomikom kolena naprej. Verjetno je ta zadeva zdaj malo bolj dodelana, pa še težišče imaš nižje in s tem manjši "fear factor".

gogijes

Zelenc'
7. mar 2012
3
0
1
Citat:
Uporabnik gogijes pravi:
Zaradi poškodbe gležnja prodam Powerslide nordic (kot z zgornje slike), kot nove. Številka 43, gume in zavora v odlični kondiciji. Lahko priložim tudi pravo sliko.
Cena 170 €
PRODANO!
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: