povrnitev stroškov

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Pač samo informativno me zanima...

Zadnjič sem šel v trgovino oddaljeno enih dobrih 5km, kupil sem 4l motornega olja, plačal s kartico. Znesek je bil 40,96 €. Prodajalec se zmoti in vtipka tam pri kartici 440,96€, namesto 40,96€. Opazim to komaj doma in se seveda takoj odpravim nazaj v trgovino, kjer mi znesek stornirajo in plačam z gotovino.
A bi jaz lahko zahteval (po kakšnem zakonskem členu), da bi mi trgovina plačala stroške mojega časa, bencina, živcev tralala... A se to da zahtevati?
grin1.gif
Da ne omenjam, da je potrebno po stornaciji čakati okrog 10 dni za povrnitev denarja na tekoči račun. Pa še reklamacijo poslati na banko.

Ker to se mi je to zgodilo že dvakrat (pa ne v isti trgovini, da ne bo pomote), da so vtipkali napačen znesek in potegnili iz kartice. Potem pa čakat 10 dni, da dobiš denar nazaj na račun...
crazy1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Prvo ko plačaš s kartico je, da pogledaš na listek če se cifre ujemajo z računom. 2 sekundi časa. Naj ti to pride v kri.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Prvo ko plačaš s kartico je, da pogledaš na listek če se cifre ujemajo z računom. 2 sekundi časa. Naj ti to pride v kri.

Običajno pogledam, ne pa vedno. Pa prav takrat se zgodi...

Murphy...

lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Hehe, si jo še dobro odnesel.

Poznam nekoga, ki je preko klika namesto 220€ nakazal 22.000.
evil.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Odgovora na tvoje vprašanje nimam. Sem pa sam enak problem rešil kar po telefonu. Prodajalec se je sicer nekaj izgovarjal, da bo dalj časa trajal postopek (stanje je bilo urejeno po enem tednu) ampak sumim, da se mu samo ni dalo izpolnjevati kakšnih obrazcev.
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Res se to lahko vsakemu zgodi.
Ampak, preden odtipkaš PIN, pogledaš na POS terminal, kakšen znesek je prodajalec vnesel. Če tega podatka ni na POS terminalu, je pa na LCD displeju od registrske blagajne, ki mora biti obrnjen h kupcu.
Torej, previdnost je mati modrosti
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hehe, si jo še dobro odnesel.

Poznam nekoga, ki je preko klika namesto 220€ nakazal 22.000.
evil.gif

Verjetno je le par Slovencev, ki se jim to lahko zgodi (vedno v minusu)
smile-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
vem za nekega avstrijskega državljana, ki je nekemu (tudi) slovenskemu državljanu pomotoma nakazal nekaj milijonov EUR!
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
pomoje se smatra vpis pina kot podpis, se pravi strinjanje z vpisanim zneskom....

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaa ne smatra se vpis pina kot potrdilo, saj ponekod na nekaterih terminalih niti ne vidiš zneska, ker je ločen pin mašin.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem pa imel tak primer, da je prodajalec napačno vtipkal na OMW bencinski ...

Pozno zvečer sem se po službi zapeljal še tankat, natankal sem 36€ in kupil še revijo pa sok za 3€. (bil sem sam na bencinski in edina stranka) Plačal sem z Mastercardom ...

Podpisal listek in odšel ... nisem bil pozoren kakšen znesek sem podpisal, kopije potrdila pa mi prodajalec ni dal. Dobil sem samo račun in ko sem ga doma pogledal sem videl da mi je računal samo sok in revijo za 3€, goriva pa ne ...

Ker nisem imel potrdila koliko je bilo vtipkano na kartici sem počakal do konec meseca, da vidim koliko bo na banki odtrgano ... in je bilo res odtrgano samo 3€ ... pač sem si mislil da je trgovec falil sebi v škodo in če mu bo sila bo že ukrepal ...

In res je ... po cca 4 mesecih sem dobil dopis z banke da mi je bilo premalo odtrgano zaradi prodajalčeve zmote in da če se strinjam da sem tistega dne res tankal, da podpišem izjavo in jim vrnem ...če pa se ne strinjam, da se preda zadeva naprej ...

Zraven je bilo priloženo potrdilo o plačilu s kartico, moj račun za 3€ in račun za 36€, ki ga je trgovec naredil 5minut kasneje ...(očitno ko je ugotovil, da je pozabil kasirat gorivo) Pa še moja registrska tablico ... (no čeprav sem bil z maminim avtom, so dobili mene :))

Tako da sem podpisal izjavo, da sem res tankal in so mi potem odtrgali konc naslednjega meseca ...

LP

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Moja punca je v drogeriji plačala s kartico nek parfum.

Očitno POS nekaj ni delal. In ko je prodajalka odtipkala znesek in se ni nič zgodilo, je kartico vzela ven, jo ponovno vstavila noter in ponovila postopek. Tako še tretjič, ko je tudi dejansko "potegnilo" kartico in odbilo znesek za parfum.

Še dobro, da punca shranjuje račune(jaz take vržem stran) in pregleduje mesečne izpiske. Kajti parfum je bil zaračunan 3x! Pa čeprav ni kartica prijela. Se je zadeva potem uredila. So ji vrnili denar.

Zgolj v vednost, če kdaj kartico večkrat potegne skozi, bodite pozorni pri izpisku, oziroma shranite račun.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.796
113
kod Džej-Zija
To se je zgodilo tudi meni na Petrolu. Tankam in kupim še nekaj drobnarij za pojest, brihtno ne pogledam na POS terminal na vrednost, ko vpisujem pin in tako ne plačam za gorivo. Po kakšnih treh mesecih pa dobim dobis od Petrola, da moram plačat gorivo. Imeli so vse moje podatke, tablico, model avtomobila itd. Plačal sem položnico preko klika in potem je bil mir.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Enak dopis sem dobila prav ta teden - plačane drobnarije, neplačano gorivo 8.julija, so menda ugotovili po pregledovanju posnetkov.
Sicer se strinjam, ker sem bila na zelo neobičajni bencinski črpalki zame in vem, da sem na tisti poti tankala, mi je bilo pa hecno, da to toliko časa traja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.796
113
kod Džej-Zija
Jaz sem potem preveril na kliku, kakšen znesek so mi takrat obračunali in sem res plačal samo drobnarije, goriva pa ne. Zato potem nisem kompliciral in sem nakazal iskani znesek.