Povrnitev starih XPpro

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Eno mal čudno vprašanje.
Se da na kak način povrniti star OS (po možnosti z vsemi podatki, čeprav ti me ne zanimajo)
Namreč po formatiranju me nekaj zeza PC, in bi najraje vse skupaj spravil nazaj na "začetek".
Najbrž pa da je formatiranje že naredilo kolaps

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
formatiral IN naložil na novo OS?

če da, potem ne.
(tole se sliši mal smešno a ne?)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
z instalacijskim CD sem povozil formatiral in naložil novega.
Zdaj pa imam cel kup težav, ker ga ne naložim-sestavim nazaj.
PRed dvemi leti mi je ratal na nov računalnik postavit delujoč sistem, zdaj pa ne kaže filmov v WMP (zvok je, je problem v kakšnem codecu (katerga naj dobim?) ), mašina se mi po instalacija ATI driverjev (in ostalih driverjev na CD matične plošče) nekam čudno sesipa.

blazko: ne sliši se smešno,sem pričakoval tak odgovor samo sem za vsak primer vprašal

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, staro boš težko nazaj izkopal.

CD od matične pozabi. Instaliraj drivere najnovejše od proizvajalcev (grafično, najbolje direkt z http://ati.amd.com).
Za WMP pa treba kodeke instalirat. Ali uporabljaš VLC, ki že ima vse zraven (sicer ni najbolj briljanten filmopredvajalec, ampak pozna praktično vse formate)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Se pravi moram najprej najti kaj imam sploh v računalniku, potem to najti na netu in potem vse skupaj instalirat.
AJaja, lep posel sem si naredil....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
wink-1.gif

Ena bolj preprosta možnost je, da na spletni strani proizvajalca matične plošče pobereš vse za plato, zadnje verzije.
Pol pa še grafični driver, pa si skoraj fertik.

So sicer programi, ki pogledajo kaj imaš in potem najdejo driverje, samo jih jaz ne poznam.

Ena stvar je, da za matično ploščo ni treba pretiravati, razni chipset driverji delujejo že tisti, ki so vgrajeni v Windows.

Po instalaciji porihtaj mrežo in zaženi Windows Update, že tam bo precej driverjev našel in naložil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

Po instalaciji porihtaj mrežo in zaženi Windows Update, že tam bo precej driverjev našel in naložil.
Hehe najprej mi je validacijo dol potegnil. Predvidevam da to ne bo dobro (pašnik pa te zadeve)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Evo nekako mi je uspelo DL updejte xp pa upam da brez validacije
Prav tako driverje za MB

Vendar mi v device manegerju še vedno kaže vprašaj pri SM bus controllerju in VIDEO controlerju(VGA compatible)
Očitno je bilo nekaj narobe z driverjem plate?

edit:

hm mogoče sem napačne DL in instal... DL drugo zadevo

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Kakšne so zahteve za W7? (imam2gb rama in athlona 4000)
Mašina je že malo stara, pa še dobit jih moram najprej (pa se sploh še s temi zadevami ne ukvarjam se moram še najprej naučit in "najti")
Kaj pa od offica?
Kaj dela dobro v teh časih?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
zgleda da mi bo nekaj uspelo...... bom videl ko bo treba res kaj naredit....
zaenkrat mi noče outboxa v OE6 uvozit, niti ga nekako ne "prekopira" iz diska... v mapo OE6