Povračilo stroškov prevoza na delo

Vagabund

Zelenc'
3. jul 2008
22
0
1
Zanima me. ali ima delodajec pravico vprašati , če se mislim v bližnji prihodnosti prseleiti kaj bleže delovnemu mesto, ker pravi, da je prevoza pa kar veliko.....ga je ja, ker je plača mala in ga je za pol plače skoraj banda...pa še reče, no malo premisli.....jaz se pa tudi pod razno zaenkrat še ne mislim seliti v Lj, brez prev.stroškov pa sem rajši kar doma .. se ne splača nucat avto za tist dnar
bonk.gif
. Vem, da ne smejo spraševat o otrocih pa to, samo se mi zdi da tudi kje živiš jih ravno ne briga, če ne bi pa že ob podpisu pogodbe povedali oz . naj me ne bi sploh zaposlili....

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Ja, pa reč, da razmišljaš o selitvi (dolgoročno).
Več kot kasneje zgubit službo ne moreš. (v primerjavi, da je sploh ne dobiš)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Uf... A ti si pa malo... Tko...

Fan znanstvene fantastike? Ce je delodajalcu ceneje da najde nekoga lokalnega ga bo pac nasel. Sklepam, da ni govora o ravno direktorskem mestu, ce je potnih stroskov za pol place?

Vagabund

Zelenc'
3. jul 2008
22
0
1
U bistvu mam ZF zelo rad ja, sam ni fora v tem....ko se sprejel to delo, bi me vzeli pa če bi se iz Prekmurja vozil v Lj, sedaj pa bi najraje imeli vse iz Lj, a se jih več kot 50 % vozi od dalj. Naj se vsi preselimo al kaj. Da, ni dirktorsko mesto, vendar služba zahteva kar nekaj strokovnega znanja .... plača pa je 750e prevoza pa 300 e.... 300 e gladko pokurim ,da amortizacije in servisov avta ne govorim. Seveda bi tudi jaz delal rajši blizu doma, vendar trenutno je to to...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nenene, ne ti... Jado je fan Sci-Fija, ko je prijavil, da je osebno zivljenje sveto. Presneto, vprasajo te lahko karkoli, lahko jim pa reces da na to ne bos odgovoril.

Ti se mi pa "smilis", ker te sprasujejo tako butaste stvari - vprasanje je sicer res popolnoma neprimerno, se posebej ce nisi "fiktivni" voznik.
Lahko jim pa poves da se takoj preselis blizje, ce ti dvignejo placo za 300 EUR neto, da bos lahko stanovanje placeval. :S

Vagabund

Zelenc'
3. jul 2008
22
0
1
Tudi jaz sem mel v mislih to, naj mi dajo pa plačo primerno, pa ni treba nč stroškov plačat. Če pomislim koliko raznoraznih vodij je v naši firmi z službenimi avtomobili.....pa saj je povsod tako...tako da ne bomo jamrali preveč...v bistvu sem samo hotel zvedeti koliko daleč te lahko delodajalec sprašuje, vem da so ene omejitve ko jim lahko samo zabrusiš: Tole vas pa prov nč ne briga !!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Mislim... odvosno od odnosa z delodajalcem - primeren delodajalec, ki ceni tvoje delo te tega pac ne bo vprasal. In dokler ne ukinijo tega butasteda placevanja postnih stroskov in malic (kjer smo mi ena od redkih drzav ki to se ima) bodo pac vsi - delodajalci in delojemalci) probali "hvatati krivine".

V tvojem primerju bi bil pogovor z njimi verjetno najbolj primeren - nikakor pa ti ne smejo postaviti pogoja "ali se seli, ali pa gres"...