Povračilo DDV-ja, če Hrvat kupi v SLO

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Zanima me nekaj... Pri nas bi kupil eno stvar (manjšo) v vrednosti 2500 EUR. Ker bi rad, da bi dobil še nazaj davek, sem se dogovoril z nekom, ki ima Hrvaški potni list. Zdaj me pa zanima naslednje. Ali lahko ta oseba stvar kupi, na njen potni list in lahko potem jaz nesem potrdit papirje na mejo ali mora te papirje nesti in potrditi oseba, na katera je stvar kupila.

Hvala
wink-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
S papirji mora ponavadi iti tudi stvar.
smirk-1.gif

Hrčki tudi niso po župi priplavali. In 2500€ ni manjša stvar, sploh za carino ne.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Gre za uro... saj ne to, da ne bi bilo stvari zraven (če bi jo hoteli videti na slovenski strani). Jaz samo sprasujem, ce lahko potrdim jaz ali mora oseba, na katero so papirji...

Škatle ne bo zraven, bo pri meni doma... ura bo na roki, papirje dam potrditi, potem pa preden pridem na hrvaško stran dam papirje nekomu na drugi strani ki gre v Slovenijo...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Preveč si poenostavil. Če boš karkoli mutil na vmesni coni med hr in slo, te bodo za jajca. Naj Hrvat pelje uro čez mejo s papirji vred, ki jih potrdi pri nas, srečata se v Bregani v gostilni na sekretu, un ti da uro, ti njemu ob šanku za pir potem pa vsak na svoje.
Ure ne kazat nazaj grede!

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
Nisem 100% siguren, vendar mislim da so naši cariniki dolžni javit hrvatom glede povračila ddv-ja nad eno določeno vsoto. Pozanimaj se še to prej, da ne boste plačali na hrvaški strani še 22% pdv + carino, kar nebi blo malo na ta znesek katerega omenjaš.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Vidiš, tega pa nisem vedel...

@Nobody: hvala, zgleda da nič ne bo potem s tega...

@medena: super, ti kar... upam, da bi zadovoljil svoje potrebe
grin1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Nekak tak ja. Ker moj bruder je hoto na taki način foto objektiv dobit ceneje. Pa je en carinik predlagal, da naj tega ne dela, ker se pri večjih vrendostih obesti Hrvate, da preverijo uvoz.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
In kak zgleda to obveščanje hrvatov? Takoj ko te spusti na hrvaško stran dvigne telefon in pokliče na drugo stran?

Ko je bil meja z Italijo so Italjani našim pošiljal kar fax, in če si kaj mutil hopcefizelj: Kaj ste pa tule za povračilo IVE vlagal ... :D

lp Avi

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
In kak zgleda to obveščanje hrvatov? Takoj ko te spusti na hrvaško stran dvigne telefon in pokliče na drugo stran?

To je bilo aktualno v starih cajtih, da so te čopnili z roko v marmeladi.

Danes enostavno naši obvestijo njihove kadarkoli pač že in kolega Hrvat lahko čez mesec, dva dobi pozdrave od države. Ponavadi je rezultat: carina, DDV, kazen. "Online" obveščanje smo rešili že v Jugi: štempljaš na Ljubelju v A, oni javijo našim, v tunelu se roba na hitro preloži v drug avto (po možnosti z A tablico), ta avto odpelje naprej, carinik mu le pomaha, se zlobno nasmehne naslednjemu, ga zaustavi, pregleda, premeče... in se samo praska po glavi
grin1.gif

Ne trdim, da je postopek s Hrvati dejansko tak ampak na podoben način je precej Slovencev dobilo pozdrave od naše carine (javili Italijani in Avstrijci). Vprašanje je tudi kako je z dokazilom izvoza na meji: v pred-EU cajtih Avstrijcem nisem nikoli v življenju moral dokazovat, da roba zapušča državo. Je pa na hrvaški meji npr. moj brat moral hrvaškemu cariniku pokazat najkice, za katere je štemplal papirje
shocked-1.gif
Ampak dobro, za uro itak ni problem.

Bottom line: jaz ne bi tvegal, zavoljo kolega Hrvata. Raje skoči v Dubaj na šoping festival
smile-1.gif