Povezava zvočnikov Hm...

Sunshinemetulj

Zelenc'
21. dec 2011
4
0
1
Pozdravljeni

Sem popolnoma nova na tem forumu, vendar sem ga pri iskanju po internetu, že večkrat prebirala. In prepričana sem, da se bo našel kdo, ki mi bo odgovoril in pri tem pomagal.
Zanima me, če mi lahko svetujete glede priklopa zvočnikov. Skratka, kupila sem tale mali stolp enaa.com
V navodilih ne najdem ničesar o tem...
Ker imam rada fin zvok, se nikakor ne morem ločiti od prejšnjih zvočnikov na tem zvočniku piše da ima 4 Ohm-e. Zdaj pa me zanima ali lahko na radio priklopim zvočnike s 6 Ohm-i? Ne bi rada skurila radia, ker je "slučjano" nov
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko priključiš, vendar ne verjamem, da boš kaj pridobila. 6 Ohmski zvočniki bi morali biti v teoriji tišji kot na prejšnjem sistemu, ki je bil narejen za 6 Ohmov.

Kaj pa imaš za ene zvočnike, da so ti bolj všeč kot pri Philipsu? Si jih sploh preizkusila?

Sunshinemetulj

Zelenc'
21. dec 2011
4
0
1
Pozdravljeni,
Ja, zvočniki so bili na prejsnjem radiu, pa so se mi zdeli fajn. So pa Aiwa.. nič kaj special. Saj veste, stara navada, ko se na nekaj zelo navezem, se tud tezko locim. Pa tudi, ce so samo zvocniki
smile-1.gif

Te Philipsovi dajo res tak lep čist zvok, le da nimajo tolik basov
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oja, stari Aiwa stolpi so bili znani po močnem basu. Ampak vseeno verjamem, da imaš raje kvalitetnejši zvok, ki ga imajo teli Philipsovi zvočniki.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko sprobaš, nič se ne bo zgodilo.

Drugače pa ravno zaradi gledanja filmov vsem priporočam raje hišni kino s 5.1 zvočniki kot stolp s dvema. Za poslušanje glasbe lahko še vedno preklopiš in ti igrata samo 2 zvočnika in subwoofer, obratno pa bolj težko
wink-1.gif