Povezava routerja z routerjem za povečanje signala

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Pozdravljeni

znaima me sledeča zadeva. V 1 nadstropju hiše imam router priključen na modem. Vse super. Ampak v pritličju pa mi zaradi tega ker je velika hiša marsikje ne lovi signala. Sedaj sem pa kupil še en router pa me zanima kako naj povežem router v pritličju na zgornji router, Namreč opažam da določeni hoteli imajo po hodnikih kr routerje da nisi priključeni na modem. Se pravi da se navezujejo eden na drugega.

Kako se to nardi ? prosim za pomoč. Namreč v pritličju nimam telefonskega kabla

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je le možno, ju poveži s kablom.

Če ne, pa se brezžična povezava imenuje "WDS".

Če ti ne rata, vprašj, in povej čim več detajlov, vsaj ime in tip ruterjev.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
S kablom je nemogoče ker ne morem it štemat za kabel v spodnje nadstropje. Bom ga pa dal točno pod zgornjim, samo plošča je vmes. Pa tudi tam spodaj je signal najmočnejši.

Oba routerja sta Linkysis, modela pa ne vem. Morm jutr pogledat... Kaj pa pomeni kratica WDS ?

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
zakaj pa si kupil se en router, kupil bi raje samo bazno postajo, in ju povezal preko bridga...sicer pa gre tudi tako ja...ruter postavi, vklopi pocakaj da se postavi...zraven en prenosnik, ter najdi spodnju glavni router, tega pa naredi kot bazno postajo...

bolj poznam zadeve na asus, kjer imas kaj nastavljeno...ce bos rabil router kot Home Gateway, Router ali pa Access Point...izberes, ostalo pa postori naprava sama...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
zakaj pa si kupil se en router, kupil bi raje samo bazno postajo, i
Ker je ruter cenejši?

WDS = brezžična povezava ruterjev

V menijih ruterja se (ponavadi, a ne vedno) to tak imenuje. Včasih pa je tudi bridge-nekaj.

Ugotovi tip ruterja, pa ti damo recept.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
S kablom je nemogoče ker ne morem it štemat za kabel v spodnje nadstropje. Bom ga pa dal točno pod zgornjim, samo plošča je vmes. Pa tudi tam spodaj je signal najmočnejši.

Anteni postavi horizontalno. Sevalni diagram "palcke" je krof z luknjo (ameriski donut), skozi os katerega gre antena. Torej nad njo (ce stoji vertikalno) bo signal najsibkejsi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.206
113
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
. Kaj pa pomeni kratica WDS ?

WDS - wireless distribution system. To se da lepo rešit z dvema Linsksysoma wrt54gl in tomato firmwarom. Zadeva preverjeno deluje. Enkrat sem to naredil, ker sem imel primer, da je wireles lovil samo v enem kotu stanovanja, ker je hiša bila neka stara vila in je bilo štemanje za kable nemogoče, sem na tak način raztegnil delovanje wirelesa na tretjo nadstropje, kljub temu da je v tistem kotu bil sprejem le na eni črtici.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Še bolje je nabaviti namenski Wi-Fi repeater. Samo vključiš v štrom, pa se sam skonfigurira.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Nisem vedu.... Ta router je bil kupljen rabljen za to sem ga vzel...

Oznaki sta pa:
Router kateri je sedaj že v omrežju je Linksys WRV200 ta novi pa LINKSYS WRT54GL

Kaj in kje moram sedaj v nastavitvah naredit. Ta router je že bil skomfiguriran za podjetje ki ga je prej imelo... Se da kje vse ponastavit ?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vprašaj uvoznika
wink-1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

ravno pred kratkim uredil s WRT54GL. Naložil DDWRT firmware, vendar preko WDS-ja nisem mogel urediti prave enkripcije, zato sem potem uredil da sem naredil drugi router v Client bridge (lahko tudi repeteator bridge, če rabiš WiFi).

drugač pa navodila:

link

Lp,

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Ja saj če nisi ravno tu noter, potem bolje poklicat kakega frenda, pa uredi.

Potem pa na
nahrung002.gif

Lp,