Povezava PC- TV!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kupil sem kabel za povezavo( kabel za povezavo A/V komponent), za vklop compa ima navaden izhod+avdio posebej, vhod na TV pa je scart. Kako naj nastavim na računalniku, da bi videl sliko iz compa na TV(npr. gledal bi filme itd.). Imam grafično kartico NVIDIA 9600 GT, uporabljam pa Windows Vista!

Nazadnje uredil moderator:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v xp-jih je tako, da greš v nadzorno ploščo in poiščeš nvidia ikonco. se ti odprejo nove nastavitve in tle mal pobrskaš kje so nastavitve za več zaslonov oz za tv. pa fajn je če imaš najnovejše gonilnike.
morda imaš ikonco že desno spodaj pri uri (neka zelena čačka:) )
resolucija za tv ni enaka uni na monitorju, da se ne boš trudil enake nastavljat;)

obstaja tudi program ultramon za take stvari, sam ga ne rabiš. kr v nastavitvah od grafične poglej.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Najprej povej, a si nameščal originalne driverje ali si pustil tiste ki jih je vista sama "najdla"? Ker če se prav spomnem, ta driver včasih ima te funkcije, večinoma pa ne. Ne vem kako je z driverji v visti, ampak jaz pod xpji s tistimi predlaganimi driverji nisem slike ven spravil. Sicer pa, če desnoklikneš namizje, je še kaj v smislu properties? Pa tam nekje bi lahko videl dva monitorja, pa pač pošlješ klon naprej ali pa razširiš namizje...

lp

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Celo popoldne sem se igral(pa tako lepo vreme je bilo
jezen.gif
), na koncu sem nekaj spacal skupaj. Driverji so pač taki, kot so, nič nisem posebej nameščal. Sliko in zvok sem brez problema spravil na TV, moti me le, ker ne morem medtem, ko predvajam npr. film na TV, sam medtem delati na računalniku, čeprav se tudi to menda da narediti.
Torej, uspel sem narediti, da je TV privzeti zaslon, to pomeni, da vse, kar delam na compu, gledam na TV in torej tudi lahko gledam filme, igrice itd. Uspelo mi je tudi, da je na compu in TV ista slika. Torej mi ostane samo še, da ugotovim(z vašo pomočjo), kako med predvajanjem filma nemoteno delati na compu!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
posodobi gonilnike (potegni z neta) in naprej bo šlo sigurno lažje.
Naredil sem tudi dual screen, ampak pri nastavitvah se je zataknilo. Lahko kdo pove?
Gonilnike pa sem poskušal posodobiti, pa mi napiše, da je nameščena najnovejša verzija!

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Tisti monitor, kjer želiš gledati filme, mora biti primarni, razen če najdeš funkcijo "celozaslonski video", ki ti vsak video avtomatično pošlje v overlay. Ampak v novih gonilnikih te nastavitve ne najdem več. Meni je na geforce 7300gs uspelo še na en drug način nastaviti zadevo, da sem lahko imel na monitorju start vrstico in namizje, tv pa je bil še vseeno primarni in sem lahko na njem gledal filme, diaprojekcije in vse te zadeve. Sicer ne vem, ali je to "bug" v gonilnikih, ampak probat ni greh... Nastavitve lahko vidiš na naslednji sliki...