Povečat disc?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Včeraj sem zamenjal sistem s visto. Dones pa ugotovil, da je na c: discu zelo mal placa. Se da kako povečat disc, ne da bi bilo potrebno še enkrat naložit sistema?
nahrung002.gif

Alter.Si

Zelenc'
1. jan 1970
0
0
1
To boš težko naredil jaz sem to nekaj delal in sem razširil c imel sem pa še d
in kaj se je zgodilo?
D se je formaterov c je bil pa večji
frown-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.173
113
Vista ima sicer v Disk Management sedaj vgrajeno tudi možnost zmanjševanja / povečevanja particije, vendar ne reši tvojega problema (razen če bi drugo particijo pobrisal in potem povečal c:).

Za povečavo uporabi program GParted. S spletne strani snameš ISO, ga zapišeš na CD in z njega poženeš računalnik. Najprej zmanjšaš drugo particijo in jo premakneš na konec diska, zatem pa povečaš prvo particijo. Ko daš Apply bo računalnik operacijo izvedel.

Ponavadi z uporabo programa ni težav, seveda pa predhodno vseeno shrani pomembne podatke na kakšen drug disk ali DVD-je.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Kaj pa če si nabaviš zunanji disk recimo 500GB ,
daš 90 € in ga prklopiš z USB in daš gor vse filmčke in slike al pa še muziko v arhiv, pa maš takoj spet na pol prazen disk c: ??
Tudi sam razmišljam o tem, ker mam isti problem...
pozdrav.gif

Naknadno pripisano: ups, nisem videl, da maš sam particijo majhno, pardon.
priden.gif

...jst mam samo c: in je poln, pa bom verjetno omenjen zunanji disk nabavu.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
GParted

Ponavadi z uporabo programa ni težav

V omenjenem Disk Management-u:
- izbriši D
- povečaj C

Dva klika.
Zakaj bi downloadal nov, tebi neznan, program, ga spekel na CD, ugotavljal, kako BIOS prepričaš, da ga zažene, jada jada jad jada....

.. če isto dosežeš z dvema klikoma ???

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.173
113
Saj sem napisal, to je opcija če ima možnost pobrisati drugo particijo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Partition magic... super programček, naredi resize particij brez da bi zgubljal podatke. Sem se že nekajkrat rešil pred odvečnim formatom ker bi rabil na novo delat particije.
zmaga.gif

Alter.Si

Zelenc'
1. jan 1970
0
0
1
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Partition magic... super programček, naredi resize particij brez da bi zgubljal podatke. Sem se že nekajkrat rešil pred odvečnim formatom ker bi rabil na novo delat particije.
zmaga.gif
To sem jaz uporabil pa je šla polovica diska
grin1.gif