Potrgana koža

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Koža se je zaradi "raztega" malo potrgala. Padla kaka kapljica krvi. Sicer ni ravno neka rana kot taka.

Zanima me, če se da kako pospešit celjenje.
Oziroma vse drugo, kaj je smiselno narediti.
Razkužiti ? Prati ? Pri miru pustiti ?

Je na takem mestu, da ni pri miru, niti obliže ne gre tja dati (oziroma bi boljkone motil).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Obstajajo ene mrežice, ki pospešujejo celjenje ran. Samo ne vem, če se sploh dobijo v prosti prodaji...

Morda bi bilo lažje, če bi napisal kje je rana in približno kakšne velikosti je.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaki centimeter. V bistvu malenkost. Samo je malo rdeče (ne tisto živo rdeče, ampak bolj tak bledo) in od draženju boli (tak kot vsaka rana, I guess).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pa med ?

Ali pa alkohol ?

(to dvoje je pri roki)

A nekaj dni po poškodbi to kaj spremeni ?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Mislim, da glede na skrivnostnost vem, kje je ta rana.
Alkohol le razkuži in ne pospešuje celjenja.
Med bo malo ublažil bolečino.
Drugič pa malo bolj previdno...
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja zdaj ga je izučilo, drugič pa mal več lubrikanta uporabit, ali pa malo bolj se pri predigri potrudit.
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
hja..med škodit ne more glih, ne vem pa koliko bo pomagal..alkohol pa peče ampak če misliš, da moraš rano razkužit potem uporabi alkohol -mogoče kakšno arniko v šnopsu..
drugače pa nabavi propolis..vedno pride prav in kar se mene tiče vedno pomaga..bebi pa niti peče ne..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ja zdaj ga je izučilo, drugič pa mal več lubrikanta uporabit, ali pa malo bolj se pri predigri potrudit.
sprasujem se.gif
Uf, mate domišljijo ...
wink-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Steristrip? Dobra zadeva, jaz sem si peto "poflikal", ko sem jo skupil pri potapljanju. Zaslužil bi si naj dva šiva pa sem bil prepozen. Tako, da sem potem to dobil. Morda v lekarni?