potres?

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16

http://www.arso.gov.si/potresi/nujna%20obvestila/

Potres 15. septembra 2010
Potres magnitude 3,7 pri Ilirski Bistrici

Agencija Republike Slovenije za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili v sredo, 15. septembra 2010 ob 4. uri in 21. minut zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 77 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Ilirske Bistrice. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 3,7. Ocenjujemo, da je intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju bila četrte do pete stopnje po evropski potresni lestvici (EMS). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Ilirske Bistrice, Pivke, Postojne in drugih krajih južne Slovenije. Potresu je sledilo več popotresnih sunkov.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Edini potres ob te uri, ki sm ga čutu je bil v moji glavi.

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Nisi ga čutla?
frown-1.gif

Drugač pa to ni bil potres, ampak mati narava ma lenuhov pun k. in vas je zbudila, da bi se enkrat pravočasno k delu spravili.
grin1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
da si kar to temo sposodim, nikjer ne zasledim, da bi danes bil kak potres v Kamniku, sam sem v 4. nadstropju bloka in se je meni kar dobro gujsalo ob cca 15.30. Doma sem bil sam, drugi ki jih poznam pa niso čutili nič??