Potrdilo o opravljeni delovni praksi

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Zaključujem študij, manjka mi skoraj samo še potrjena delovna praksa. Naša visoka šola zahteva eno izmed dveh vrsti potrdil o delovni praksi:
1 - opravljanje delovne prakse v urah ki je enakovredno trem mesecem, s tem da moramo podpisati tripartirno pogodbo med šolo, službo in mano, na koncu moram pa še pisati razna poročila in voditi dnevnik
bonk.gif

2 - druga opcija je lažja, potrebno je le prinesti potrjeno delovno knjižico in s tem dokazati, da si na določenem delovnem mestu vsaj določeno število mesecev (8). To bi bilo lažje in hitreje minljivo kot zgornja opcija.
Problem je samo v tem da jaz nisem redno zaposlen, imam popoldanski s.p. in delam kot zunanji izvajalec za eno večjih SLO podjetij (preko druge firme), torej ne delam niti preko študentskega servisa. Skratka, delovne knjižice nimam, popoldanski s.p. pa imam odprt že pol leta, torej bo kmalu 8 mesecev kar delam na tak način.

Vprašanje: S kakšnim potrdilom bi lahko še jaz dokazal opravljeno delovno prakso? Klical sem že na referat ki me je preusmeril kar na dekanjo, ona je pa itak nejevoljno odgovorila da naj nekako priskrbim potrdilo. Skratka nič nisem izvedel.
Bi bilo kaj narobe če bi mi podjetje preko katerega kot zunanji izvajalec izvajam dela, napisalo to potrdilo? Kaj bi moralo pisati notri?

Ima kdo že izkušnje s tem?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
mi smo direktorjevemu kolegu naredili enako uslugo. od šole smo dobili pogodbo, v kateri smo se zavezali, da bo opravaljal pri nas prakso, ki jo potrebuje za zaključek visokošolskega študija. potem sem mu napisala dnevnik, ki ga je priložil in bil pohvaljen da je krasno napisal
grin1.gif

zmeni se s tem podjetjem, pri katerem si zunanji izvajalec, da podpiše pogodbo in potem ti samo dnevnik napišeš

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Za moje študente je bilo dovolj, da so napisali poročilo, ki sem jim ga podpisal, potem pa v indeks napisal datume od kdaj do kdaj so "opravljali" prakso, še enkrat podpisal, tajnica je čez vse skupaj vdarila žig in je bilo rešeno.
wink-1.gif

Tripartitna pogodba sicer obstaja a podjetje zavezuje k izplačilu nagrade, notri pa so opredeljene pravice, ki jih ima študent. Dolžnosti je bolj malo zato ti bodo firme nerade podpisale to. Po drugi strani pa je višina nagrade opredeljena tako, da ti marsiakteri študent tega ne bo hotel podpisat (minimalno 15% minimalne plače).

Načeloma bi moral zadostovati potrjen indeks in oddano poročilo. V kolikor ti bodo zaradi tega komplicirali pa si najdi firmo, ki ti bo na enem originalem listu od firme napisala, da si pri njih opravljal prakso v času od - do, direktor naj podpiše in da gor žig, pa "čao zdrao".
wink-1.gif

Če bodo na referatu stokali zaradi potrdila jim lahko poveš, da predlagana pogodba za podjetje v katerem si opravljal prakso in zate ni bila sprejemljiva in ste sklenili individualen dogovor o praksi.
wink-1.gif

V primeru 2. ki ga navajaš za zaposlitev za 8 mesecev, pa naprosi eno podjetje za katerega si izvajal storitve, da ti napišejo zopet en "original pildek" v katerega vkomponiraj stavek " Fifi cvetka je v času od - do za naše podjetje kot zunanji kooperant izvajal storitve, vse delovni dni, po 8 ur na dan, kar je enakovredno zaposlitvi za poln delovni čas...".

Raje pa se drži 1. načina. Verjetno tako nobeden na referatu ne bo kompliciral, ker je naše visoko šolstvo trenutno tako zmedeno, da nobeden ne ve več kaj se dogaja, trudijo pa se tudi več ne poizvedeti, ker bodo z bolonjo začela veljati nova-stara pravila igre. Od tu tudi nezainteresiranost dekanje, ki jo navajaš. Med vrsticami ti je hotela verjetno povedati, daj zrihtaj neki papir, da bo v arhivu, da bo po reglcih, pa diplomiraj, da se te rešimo čim prej in začnemo na novo.
grin1.gif