Potovalni računalnik - Clio

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
imam en problem, na potovalnem računalniku sem ponesreči izbrisal odštevanje kilometrov do naslednje bencinske pumpe... od takrat naprej mi ta zadeva ne kaže več pravilno koliko bencina imam v avtu... avto je pa clio letnik 2006 1.2 16v

bi kdo vedel kaj se da narediti da bi to zresetiral in bi ponovno delovalo ali je edina varjanta samo servis?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
ja tankal sem potem pa sem hotel une kilometre na nulo dat pa sem ponesreč na nulo dal "range" do druge pumpe ne pa kilometre

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
prvič slišim da se to da narest. Meni še ni uspelo. Upam da se ti stanje popravi samo od sebe

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Naredit morš nekaj km, da računalnik dobi neko smiselno povprečje porabe. Potem bo kazal OK.

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Utripajo trije ali štirje minusi --> - - - ?

To se da popravit z resetom števcev ... samo sem že pozabil kako. Vem da je potrebno v servisni/testni menu (držiš gumb od potovalnega računalnika in daš kontakt...števci pričnejo prikazovati vse možne zadeve :D) nato zadevo resetiraš z gumbom na števcu :D nekaj takega...google is your friend.

Nato prevozi nekaj ... mislim da minimalno 300m in zadeva čudežno deluje :D

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ali je kaj s števci narobe ali pa si namesto dnevnega števca kilometrov postavil na nulo 'trip' števec, ki je menda na 3 poziciji v BCju. Načeloma lahko resetiraš samo dnevne/potovalne kilometre in kilometre servisnega intervala. Takrat se resetira tudi range, povprečna poraba in količina porabljenega goriva. Ali če se števec obrne preko 9999 km. Domet in povprečno porabo bo začel računati po prevoženih 400m. Samo cifre bodo čudne... Pravilne vrednosti potem začne kazati po nekje 1000km (domet računa glede na povprečno porabo, le-to pa glede na prevožene kilometre in porabljeno gorivo)