Potopisni zemljevid

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, malo prevec casa pa se hecam z idejo. Rad bi nalozil fotke na en spletni servis, ki po moznosti prebavi GPS koordinate fotk in jih postavi na zemljevid. Ok zadevo sem nekako resil s panoramio.com. Rad pa bi vse skupaj izvozil v google mapse, kjer bi vrisal se pot in da so seveda fotke zraven in da bi imel to na enem zemljevidu, ki bi ga sam ustvaril. Torej na kratko, geotagane fotke z moznostjo risanja poti in vse skupaj v posebnem "zemljevidu", taksnem, ki jih lahhko delamo v grugl mapsih.

Ce to ne gre skozi, katera je najbolj enostavna naslednja pot, da si lahko ljudstvo malce ogleda zadevo brez registracij na servise, portale, namescanja programov etc. Skratka das link in tam clovek vidi pot in fotke.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A lahko eno povprašanje? Kako si geotagal fotke?

Iščem program, ki bi imel za input folder s slikami in GPX track in bi potem glede na datum in uro potagal vsako fotko.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kolegica je rekla, da dela program, ki je prilozen bt donglu.

SW je free > http://www.qstarz.com/download/Qstarz_PC_Suite_V3.1_installer_S.rar

Je pa baje en hec, vsaj v navezi z omenjenim donglom. Casovni pasovi ga zezajo in je potem problem pri usklajevanju, verjetno bi moral rocno popraviti exif infote. Ampak menda je problem v donglu.

Sicer pa nisem se nic geotagal, ker nismo razmisljali o tej opciji, ki pa ni tako neumna. Cez pol leta se ze nihce vec ne spomni kje tocno je bil, kaj sele kaj je tam slikal. No, sem ter tja so flashbacki ampak overall je bolje ovekovecit.
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
A kdo slucajno ve kako zavraga spravit zadevo v google mapse? Ze dva dni guglam in probavam vse mozne finte pa mi se zdej ni uspelo slik videt na mapsih. Fotke nalozim na flickr, picaso, panoramio, fotke so geotagane iz google eartha uvozim kml oz. kmz file ampak fotke se ne prikazejo.
uf-1.gif