Potni stroški bus vs. avto

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kdaj si upravičen do busa in kdaj do kilometrine??
Na podlagi česa se delodajalec odloči po kateri "tarifi" ti bo plačeval??

Nekateri se vozjo od 100km daleč in dobijo po km.
Drugi pa smo mal bližje pa po javnem prometu. Vendar je javni promet tko v kur.., da bi porabil 2h za v eno smer in 2x presedat, pa še ali zamudiš ali pa si 1h prezgoden v službi. Torej praktinčo ne mogoče!
Zakaj potem tudi tistim bolj oddaljenim ne plačajo po javnem prometu, ker bi na tak način tudi lahko prišli z busom.

V nos mi gre zato, ker jst si z avtom delam minus (porabim več kot dobim), tisti bolj oddaljenim pa še lepo nekaj kapne. Ne ni foušija, samo pri meni bus vs. avto razlika ni zanemarljiva!!! Pa za vse naj bo enako!!

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Načeloma ti "pripada" javni prevoz.

Citat:

... da zaposlenemu pripada povračilo stroškov prevoza na delo in z dela v višini stroškov prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. Če zaposleni nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi, se mu prizna kilometrina v višini 8 odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina - 95 oktanov.

Upam sicer da bo kriza trajala še nekaj časa in da se spuca te potne stoške iz vseh zakonov in kolektivnih pogodb ker je popolnoma jasno da te zadeve nimajo nobene veze s produktivnostjo in delovno uspešnostjo oz. z delom nasploh.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
In iz katere vukojebine moreš bit, da nimaš možnosti prevoza z javnim prevozom in kako to dokažeš??

Ker kot sem že napisal, da 2x presedeš in ne moreš pridet točno v službo in porabiš 2h, na tak način bi potem lahko vsi hodli z busom!!

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Verjetno se gleda linije javnega prevoza in urnike glede na urnik dela, ne vem koliko je offseta ampak če imaš recimo službo ob 8h, edini bus ti gre pa že ob 6h in si tako že pred 7h v službi se šteje da ni javnega prevoza. Linije morajo bit v obe smeri ustrezne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ker kot sem že napisal, da 2x presedeš in ne moreš pridet točno v službo in porabiš 2h, na tak način bi potem lahko vsi hodli z busom!!

Moja mati (JS) ima javno linijo ki je dolga cca. 100km z enim prestopanjem umes in po voznem redu traja prevoz 2h in 15min. Plačajo ji karto za tak prevoz, vozi se pa itak z avtom + del z vlakom ker prišpara 1h+ časa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem našel dokument na alterju
smile-1.gif
)
https://www.google.si/url?sa=t...bvm=bv.61965928,d.bGQ&cad=rja

še na avtobusno morem pisat, da mi dajo uradne podatke o vožnji.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Ne rabiš nobenega potrdila. Po zakonu je dovolj uradni vozni red na njihovi internetni strani.
Kolikor se spomnim pa na poti ne-bi smel biti več kot dve uri- skupaj z čakanji na prevoz oz. prestopi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bolj legitimno je uradni list "vržt" na mizo;) bom razkirila tisih 5.5€...

neki sem na hitro pogledal in imajo take čase napisane, da jih niti z avtom v nedeljo ponoč ne dosežeš, če voziš po omejitvah.

krko

Guru
5. sep 2010
2.698
1.397
113
5. člen

(povračilo stroškov prevoza na delo in z dela)

(1) Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela pripada javnemu uslužbencu glede na razdaljo od kraja bivališča do delovnega mesta, če ta razdalja znaša več kot dva kilometra.

(2) Stroški prevoza na delo in z dela se povrnejo v višini stroškov javnega prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. Če javni uslužbenec nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi, se mu prizna kilometrina v višini 8% cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov.

(3) Javni prevoz ni možen, če ne obstaja, če ga glede na delovni čas javnega uslužbenca ni možno uporabiti ali če bi uporaba javnega prevoza glede na vozni red in delovni čas javnega uslužbenca, ne upoštevaje čas trajanja vožnje, za javnega uslužbenca pomenila več kot eno uro dnevne časovne izgube v eno smer.

(4) Ne glede na določbo drugega odstavka mesečna višina povračila stroškov prevoza na delo in z dela ne more znašati več kot znaša višina minimalne plače za mesečno delovno obveznost, razen če je bil javni uslužbenec premeščen, prevzet na podlagi zakona ali je po odločitvi oziroma volji delodajalca sklenil pogodbo o zaposlitvi v drugem kraju.

(5) Če mora javni uslužbenec zaradi potreb delovnega procesa, izrednega dogodka ali zaradi dela izven redno predvidenega razporeda priti na delo večkrat, kot je število delovnih dni, se mu za te prihode in odhode povrnejo stroški prevoza, ne glede na omejitev višine povračila stroškov prevoza na delo in z dela iz četrtega odstavka tega člena.

(6) Če je organiziran ali zagotovljen brezplačni prevoz oziroma če delodajalec zagotovi brezplačni prevoz na delo in z dela, javnemu uslužbencu povračilo stroškov prevoza na delo in z dela ne pripada.

(7) V primeru, ko javni uslužbenec opravlja delo v več krajih, se mu za razdaljo med temi kraji povrnejo stroški prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. V kolikor nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi se mu povrne kilometrina v višini 8% cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201240&stevilka=1703

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni plačajo za 25km v eno smer kilometrino, ker je cenejša kot javni prevoz. Čisto tako so mi rekli ob zaposlitvi - bomo preračunali in ti dali tisto, kar je za nas ceneje. Itak pa se vozim z avtom, ker mi javni prevoz nikakor ne pride v poštev (22 minut vs 1 uro)

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pa je to kako znižanje napram obstoječim tarifam javnega prevoza? Za kratke razdalje morda, za one nad 20 km pa po moje ne, bodo še mogoče na boljšem.