Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Od kdaj pa moški iz alterja delajo potico????
saj uspe tudi meni samo ponavadi je testo bolj suho. vsaj meni se zdi.Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Od kdaj pa moški iz alterja delajo potico???? Drugače pa v nadev daj stepene beljake. Testo in nadev morata biti sobne temperature. Preden ti drugič vzhaja prebodi zrolano potico z paličkami za ražnjiče. Vedno uspe in je sočna.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Potica in rozine, pa to je največi NE, ki ga lahko narediš.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Potica in rozine, pa to je največi NE, ki ga lahko narediš.
Končno eden. Doma jim govorim vsakič posebej, da to ne gre skup. Včasih se me usmilijo.
Drugače pa zakaj bi se silil, če se peče na 3 do 4 koncih. Na koncu jo je vedno preveč.
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
mogoče zunanjo stran premažeš z beljaki ? Sicer pa zunanja stran mora biti suha, mora imeti skorjo (temno rjavo)
maslo dam že v testo. ponavadi je pečica mrzla potem ko se segreva potica še malo vzhaja.Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
mogoče zunanjo stran premažeš z beljaki ? Sicer pa zunanja stran mora biti suha, mora imeti skorjo (temno rjavo)
Kaj pa začetna temperatura pečice in čas pečenja? Premažeš testo pred pečenjem s stopljenim maslom?
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Potica in rozine, pa to je največi NE, ki ga lahko narediš.
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
mogoče zunanjo stran premažeš z beljaki ? Sicer pa zunanja stran mora biti suha, mora imeti skorjo (temno rjavo)
Kaj pa začetna temperatura pečice in čas pečenja? Premažeš testo pred pečenjem s stopljenim maslom?