Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Od kdaj pa moški iz alterja delajo potico????
saj uspe tudi meni samo ponavadi je testo bolj suho. vsaj meni se zdi.Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Od kdaj pa moški iz alterja delajo potico???? Drugače pa v nadev daj stepene beljake. Testo in nadev morata biti sobne temperature. Preden ti drugič vzhaja prebodi zrolano potico z paličkami za ražnjiče. Vedno uspe in je sočna.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Potica in rozine, pa to je največi NE, ki ga lahko narediš.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
da objasnim. saj potica rata je mehka in je dobra samo meni se testo vedno zdi suho. posebno tista zunanja plast. tako da iščem trike da bi bilo testo manj suho.
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Končno eden. Doma jim govorim vsakič posebej, da to ne gre skup. Včasih se me usmilijo.
Drugače pa zakaj bi se silil, če se peče na 3 do 4 koncih. Na koncu jo je vedno preveč.
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
mogoče zunanjo stran premažeš z beljaki ? Sicer pa zunanja stran mora biti suha, mora imeti skorjo (temno rjavo)
maslo dam že v testo. ponavadi je pečica mrzla potem ko se segreva potica še malo vzhaja.Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
mogoče zunanjo stran premažeš z beljaki ? Sicer pa zunanja stran mora biti suha, mora imeti skorjo (temno rjavo)
Kaj pa začetna temperatura pečice in čas pečenja? Premažeš testo pred pečenjem s stopljenim maslom?
Citat:
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Kaj pa začetna temperatura pečice in čas pečenja? Premažeš testo pred pečenjem s stopljenim maslom?