Poti mimo zastojev

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Živjo, nisem našel česa podobnega, to bi lahko bila tema kjer bi se predlagalo obvoze mimo zasojev na cestah.

Mene zanima, če ima kdo kak predlog kako se izogniti zasotjem pri Bledu? Naredil bi en izlet na bohinjsko jezero pa je baje vse zabasan do Bleda. Ali gre čez Radovljico, Bodešče, Ribno, Selo?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Živjo, nisem našel česa podobnega, to bi lahko bila tema kjer bi se predlagalo obvoze mimo zasojev na cestah.

Mene zanima, če ima kdo kak predlog kako se izogniti zasotjem pri Bledu? Naredil bi en izlet na bohinjsko jezero pa je baje vse zabasan do Bleda. Ali gre čez Radovljico, Bodešče, Ribno, Selo?
Gre. Prideš ven v Mlinem. Lahko greš greš pa še naprej in prideš ven na piskovci.

MaliRevez

Pripravnik
14. avg 2007
116
20
18
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:

Gre. Prideš ven v Mlinem. Lahko greš greš pa še naprej in prideš ven na piskovci.

Kakšni piškovci? Cesta skozi Piškovco vodi od Bleda (Zasipa) do Brega pri Žirovnici.
Iz Radovljice pa gre čez Lancovo za Savo do Ribnega, oz še malo naprej in prideš ven na cesto pri Pristavi (Mačkovec - se pravi malo ven z Bleda priti Bohinju), samo je tam od Ribnega naprej včasih cesta bolj boga. Ali pa Radovljica, Bodešče, Ribno, Selo in na Mlinem na glavno cesto.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
do bohinja gres lahko cez sorisko planino! samo spet delajo in je malce obvoza pri sorici, pac zarukani slovenski kmetje razfukajo cesto vsake par mesecev, da ne motis okoliskih posebnezev...

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Pa je boljše iti čez Radovljico kot naprimer kar Medvode-Skofja Loka- Rudno, kakor mi kaže google maps?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Tudi jaz se jutri odpravljam poti Bohinju... pa bom verjetno šel po relaciji LJ- Šk. Loka - Železniki - Rudno - Bohinjska Bistrica - Bohinj....
Sicer je google zračunal 1 uro in 45 minut vožnje... ampak bolje to kot pa se cijaziti v koloni...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Izračun časa trajanja poti je kar pravi. Zadnjič sem šel delno po tej cesti, ko sem šel iz Bohinja v Kobarid. Vleče se.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik MaliRevez pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:

Kakšni piškovci? Cesta skozi Piškovco vodi od Bleda (Zasipa) do Brega pri Žirovnici.
Iz Radovljice pa gre čez Lancovo za Savo do Ribnega, oz še malo naprej in prideš ven na cesto pri Pristavi (Mačkovec - se pravi malo ven z Bleda priti Bohinju), samo je tam od Ribnega naprej včasih cesta bolj boga. Ali pa Radovljica, Bodešče, Ribno, Selo in na Mlinem na glavno cesto.
Zzatikov sem se. Pristavo sem mislil.
Lahko bi pa tudi šel na Piškovco, Zasip prideš ven pri zozanju na Bledu greš proti Gorjam.... Pokljuka... Pri mrzlem potoku pa dol na bohn

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Izračun časa trajanja poti je kar pravi. Zadnjič sem šel delno po tej cesti, ko sem šel iz Bohinja v Kobarid. Vleče se.
Bi sel pa na avtovlak.

Zakaj pa ne kar z navadnim vlakom? A je treba zdaj še avto na vlak vleči? Iz Ljubljane do Bohinjske bistrice je 2 uri z vlakom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
Ce rabi avto v kobaridu, in ce mu vozni red ustreza, potem v boh. Bistrici skupaj z avtom na vlak...
Je mogoce hitreje in cenej ob soci, kot pa cez sorisko...

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Panike tudi ni...kakih 15 traja da prideš mimo bleda, to pa jhe tudi vse (šli dans mimo ob 10ih dopoldne). Kolona sicer do avsenikovega krožišča a se kar premika vse skupaj.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.688
3.295
113
Kakšna pa je definicija zarukanega kmeta in kaka cesta je to, da je vsake pol leta zanič? Pri nas že desetletja vozimo po istih cestah pa so še zmeraj prevozne, tako, da mi ni jasno kaj delate tam...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Kakšna pa je definicija zarukanega kmeta in kaka cesta je to, da je vsake pol leta zanič? Pri nas že desetletja vozimo po istih cestah pa so še zmeraj prevozne, tako, da mi ni jasno kaj delate tam...

Do Sorice se dela t.i. svicarska cesta. 5km delajo ze vsaj 15 let ker toliko komplicirajo da budget porabijo vsako leto za par 100m ceste (kamnite kicaste skarpe, lesene odbojne ograje, fontane in piknik koticki vsakih 50m). Vmes jim se malo narava ponagaja, tako da odnese narejeno. No letos urejajo nekako zadnji km ceste, verjetno jim ne bo uspelo vsega ampak pocasi bo.

Sicer pa obvoz je par km daljsi pa cesta je cisto ok, tako da ni panike.

Ontopic, iz lj do zeleznikov in naprej do bohinja (rudno, jelovica ali pa cez sorico) je cca 1h in pol voznje. Cesta je turisticna in zanimiva tako da je ok za "nedeljski" izlet, jasno pa to ni ravnina in AC. Sicer pa manj je turistov na cesti bolj smo domacini veseli, tako da veselo guzvanje od lesc do bohinja!
grin1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Šel sem točno po tej poti... porabil 2 uri vožnje (brez AC), se tam čez Rudno vozil cca 20km po makadamu, ampak prometa pa ni bilo... Edino ta makadam je kar zajeban, ker se dva težko srečata in je bolj malo izogibališč, ampak na srečo ni bilo nikogar nasproti.
Nazaj pa sem šel kar čez Bled... pol ure prej doma, na srečo nobene kolone skozi Bled....

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Če se kdo pelje proti novi gorici in je zastoj na AC naj gre v Logatcu čez Podkraj. Lepa cesta po gozdu. Logatec Ajdovščina cca 20-30 minut.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Jaz sem mal pod Rudnom doma, pa grem v Bohinj raje čez Soriško. Sem šel prejšnji teden po dolgem času čez Jelovico, pa si časovno tam-tam kot čez Sorico. Pa še avto moraš potem pucat, ker je ves zaprašen.
smirk-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Ja, pa ravno včeraj sem bil v avtopralnici... no ampak raje ga še enkrat operem, kot pa da bi se cijazil v gužvi... ki je danes dopolne vsaj glede na slišano po radiu na cesti skozi Bled vsekakor bila...