Pot

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Zdravo

imam problem in sicer na mapsource sem si naredil route in jo shranil pac pod xxx.gdb sedaj pa jo naložim na garmin Nuvi 265WT in piše da se je naložila nato pa pogledam na garmin pod priljubljene in je ni tam nobene poti mi noče pokazati na garminu.

Kaj naredim narobe?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa si siguren, da Nuvi 265 podpira uvoz rute oziroma poti?
Kolikor je meni znano serija 2xx ne podpira tega, samo uvoz točk, podpira pa izvoz sled....

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Hmm ja možno je to ja .
Sam poj a se da to kako drugač spelat kajt jest nebi sel po tej poti ki mi jo gps najde.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja se da. Narediš si vmesne točke kot priljubljene in navigiraš od točke do točke.

I

Izbrisan uporabnik #488

No malo več napiši kaj si uvozil iz viamichelin.

Podatki kaj "zna" tvoja naprava:

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134&pID=13427#specsTab

Govoriva o ruti (routes), ne o sledi (track). Za sled nisem prepričan, mogoče celo gre uvoziti v serijo 2xx, vendar od tega itak nimaš nič, ker ni opcije "vodi po sledi" kot pri pohodniških modelih.

Tudi pri napravah (npr. Nuvi 765), ki podpirajo uvoz route, se v napravo prenesejo avtomatsko "vmesne" točke in potem Nuvi po uvozu še enkrat sam izračuna pot in ruto. Razlog je preprost. Lahko da je v napravi drugačna mapa, drugačne nastavitve itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

No kako si uvozil datoteko v Nuvija. Pa daj povej malo več o vsem. S katerim programom? POI loader?

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Čisto enostavno pot sem shranil na namizje in to datoteko xxx.gpx sem prestavil v garmin v mapo gpx in to je bilo vse. Nobenega programa nič.

I

Izbrisan uporabnik #488

Aha ok. In potem kako si s tem pomagaš na svojem Nuviju?

Vidiši prenešeno sled? = to je pa tudi vse
Lahko narediš ruto po sledi? = ne gre.
Vidiš tudi točke iz sledi med priljubljenimi? =

Mapsource podpira več formatov, saj si videl, od gpx,mps,gdb. Tako da si pretvori oz. hrani v gpx in prenesi na napravo.

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Če pa prenesem iz mapsource pa mi enostavno ne zazna datoteke pa imam shranjeno pod xxx.gpx pa ni nič. Kot da nisem prenesel ničesar.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ti hočeš povedat. da če preneseš gpx datoteko na roko v Nuvija, lahko potem v Nuviju uporabiš to ruto in po njej navigiraš?

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Ja vodi me do tja ampak samo če naložim iz viamichelin če pa naložim iz mapsource pa ne ker je sploh ni oz. je ne zazna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo nekaj še. To "ruto" iz viamichelin najdeš med priljubljenimi?
smile-1.gif

Ker namreč Nuvi ima poseben meni za ruto, kjer jo lahko spremeniš in dodaš druge točke, samo ne model 765, zato me zanima kako je pri modelu 265.

To najdeš pri "Moji podatki"

I

Izbrisan uporabnik #488

To kar najdeš med priljubljenimi ni ruta, ne sled, ampak samo točka/waypoint.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je kot sem rekel.
Iz viamichelin ko preneseš gpx datoteko ti prenese samo točke, ne pa rute, niti sledi.

Skratka tvoj model ne podpira uvoza rute, samo vnos točk.

eddy

Zelenc'
3. apr 2009
12
0
1
Tega jest nimam jest imam samo prve tri sličice. Ostalega na gps ne morem najti (nač. poti po meri).

Aha potem mi lahko dam določene točke in do te točke me bo peljal nato pa moram izbrati drugo točko če hočem priti na cilj ali pa izbrati tisto pot ki mi jo sam predlaga.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ja točno tako. Izbirati moraš od točke do točke, zato ko si delaš ruto v mapsourcu ali viamichelinu naredi več vmesnih točk.

Jaz bi si te točke shranil kot npr. izletxxx.gpx in to datoteko potem naložil skupaj z ostalimi POI s programom POIloader, da bi imel izlet (vse točke) v ločeni podmapi, da je bolj pregledno.