Pot LJ - Benetke (letališče Marco Polo)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mam Garmina, upam, da me pripelje pravilno, na Via Michelin sem preveril, koliko km je do tja in koliko časa traja pot, me je pa prav na tej strani zmotila ena stvar - cestnine 6.40 €, benz 22.32 €, potem pa neki Road Tax, ki naj bi znašal kar 35 €. to je kakšna pomota, ali to dejansko treba plačat tale road tax??
redface-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
italijanska cestnina je 6,40
prvič vzameš listek v trstu in ga plačaš pred benetkami, nato vzameš še en listek in plačaš na izvozu za letališče
bodi pozoren na table ker greš kar precej okoli čez nadvoze in podvoze, je pa vse dobro označeno

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
OK, priznam, da iz benetk nisel letel že par mesecev, ampak vedno je bila le 1 cestnina. Od trsta do benetk, 6,4€. Potem je zastonj, je pa res, da bodo to sedaj (razen, če so že, ampak glede na stanje pred enim mesecem ne verjamem, da so) spremenili. Cestninskopri benetkah prmikajo proti benetkam, za razcep proti letališču (torej praktično 1 izvoz naprej od Marcona), tisti, ki zavijejo proti letališču, bodo imeli ločeno cestnino tik pred koncem 4-pasovnice.

Dizzy, vzami si kako minuto več, za Marconom oz. pri razcepu za letališče je precej razkopano, zjutraj znajo bit gužve. Falit pa ne moreš (tudi brez Garmina), ker so stalno table za letališče. In če bo gužba, zavij z avtoceste že na izvozu za Marcon in se pelji skozi nakupovalni del. Bo že garmin poskrbel, da prideš prav na koncu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
@all: hvala za napotke, sej ko sem videl prvi post, da gre lahko za vinjeto, mi je užgalo, da je to to.
grin1.gif

po Garminu sodeč bo poti za dobri dve uri, jaz grem 3 ure in pol prej - če to ne bo dost, pol pa tud ne vem, no ...
tongue-1.gif

@Notranjc: jap, grem kengurujčka iskat ...
grin1.gif

lahko pa, ko pridem, poročam, kako in kaj je blo, če bi slučajno še koga drugega zanimalo stanje.

lp, Dizzy