Poštno ležeče v Nemčiji, pali to?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Recimo kupim nekaj na e-bayu, zahojeni hansi pa ne bi pošiljali drugam kot znotraj DE....izberem neko pošto, najbližje DE/A meji oziroma da je zraven izvoz iz autobahna, pa mi tip pošlje tja in jaz tam prevzamem, na naslovu

jaz (ime priimek)
postenlagernd
xxxxx najbližja pošta

Pali to? Pa recimo da zmagam avkcijo, potem vse skupaj plačam na pošti or else?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
vprasaj hansa ce posilja na postnolezece. eni komplicirajo in nocejo. en cepec mi pred kratkim ni htel prodat nekaj za 500 ojro in poslat znotraj avstrije na postnolezece. zanimivo pa je da je pristal na to da mi proda na firmo po neto ceni
smile-1.gif

ce je bilokaj za placat, to naredis na posti. sem pred kratkim nekaj iz kitajske narocal postnolezece v avstrijo in sem vse carinske pyzdarje tam placal

gr69

Guru
15. dec 2009
11.665
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
klikenzi

Načeloma bi moralo iti. "Navadno" pošto hranijo 14 dni, po povzetju 7 delovnih dni, pošto iz tujine (to sicer ni za tebe) pa mesec dni.

Na strani imaš tudi link (PLZ-Suche) do iskalnika pošt po poštnih številkah.

Aja - pa napiše se "Postlagernd".

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aha štekam, če piše da je možno poslati po pošti še ne pomeni da tudi na postlagernd
rolleyes-1.gif

[censored] je ker se gre za avkcije kjer je treba hitro trzat

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Morda poznaš koga v .de, ki nemara pride v .si za novo leto...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
KSZ

Mogoæe kdo ve, če se pri nas na Pošti Slovenije da poslati kot pošt o ležeče? Google ne najde praktično nič, na posta.si pa tudi ni nič omenjeno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
zakaj? saj jo mora nekdo podpisat da je prevzel na pošti. saj ne f0knejo tam samo dol iz kamiona in lahko prvi ki predi mimo stvar odnese
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.665
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Ups - za pakete pa ne vem če bo ravno šlo - so nekaj spreminjali in "ukinili" samoumevno "poštnoležeče". Boš moral preveriti.

Ena možnost je tudi DHL - si daš poslati na kakšno njihovo skladišče v Nemčiji - pa še potem naprej uredijo. Samo ti zna taka varianta v začetku ugodno ponudbo bistveno podražati.

Najboljše nekoga zgoraj najti kamor lahko pošlješ.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Kaj pa če se dogovoriš za lasten prevzem (Selbstabholung), potem pa pri nas DPD-ju ali podobnemu naročiš, da ti prevzame na naslovu prodajalca.
Prej se pozanimaj za mere in težo, da ne boš slučajno neprijetno presenečen ob izstavitvi računa dostave.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.542
907
113
to opcijo sem jaz vedno uporabljal v UK.
Prodajalec ti pošlje točen naslov in dimenzije ter težo paketa, nato ti naročiš prevzem paketa na njegovem naslovu.
Stroške plačaš po povzetju DPDju.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
494
83
Bom kar v tej temi vprašal. Če naročim v sloveniji na poštno ležeče, dobim kakšno obvestilo domov? Koliko časa me čaka tam paket?