Poštni žig

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Morda kdo ve, kaj pomeni veliki "T" na kuverti? Ima kakšno zvezo s tem, da na kuverti ni znamke?

T%20na%20kuverti.jpg

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
T pomeni, da je znamka premajhne vrednosti ali pa da je ni. Načeloma mora prejemnik take poštne pošiljke doplačati manjkajočo razliko, če pa se poštarju s tem ne da obremenjevati, pa pismo kar vrže v nabiralnik.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Hvala!

Malo sva s kolegom testirala in pisma/kartice presenetljivo pridejo tudi brez znamke in brez doplačila.

Mehika -> Slovenija: brez problema
Češka -> Slovenija: brez problema
Slovenija -> Slovenija: brez problema

Dobra volja poštarjev torej. Čeprav čezoceanska pošta mi še vedno ni popolnoma jasna.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Da ne odpiram nove debate...

Mene pa zanima, kako se zmenijo pošte različnih držav za pošto, ki gre iz ene države v drugo - plača ena pošta drugi določen znesek za vsako pismo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Baloo pravi:
T pomeni, da je znamka premajhne vrednosti ali pa da je ni. Načeloma mora prejemnik take poštne pošiljke doplačati manjkajočo razliko, če pa se poštarju s tem ne da obremenjevati, pa pismo kar vrže v nabiralnik.
In če jo noče? Ne dobi pošiljke?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.828
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Da ne odpiram nove debate...

Mene pa zanima, kako se zmenijo pošte različnih držav za pošto, ki gre iz ene države v drugo - plača ena pošta drugi določen znesek za vsako pismo?

plačujejo se samo razlike, če te kaj več zanima pa bi mogo po kaki skripti pobrskat, je že nekaj časa mimo od izpita
d055.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.828
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Baloo pravi:
In če jo noče? Ne dobi pošiljke?

načeloma naj nebi, ampak če ma poštar kuverto v rokah ma manj problemov če jo preprosto vrže v predalčnik kot pa nese nazaj na pošto
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
Meni se je že zgodilo, ko sem dobil obvestilo da imam pošiljko za katero moram plačat.
Ker je šlo za društvo/društvo sem se kar malo "smejal" na pošti ko sem iskal baker za doplačilo (med A in B znamko).
Očitno se v Domžalah ne hecajo in se držijo pravil