Postelja v podestu

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
1c7bcc748ce428bce6d84dd1097a4cd1.jpg

vse kaže, da se še ne bomo tako kmalu selili in bi začasno (za kako leto dve) rabil malo bolj racionalno iskoristiti obstoječo kvadraturo stanovanja in iz spalnice narest še eno otroško sobo.
Ženi je v zadnji številki priloge Delo (delo & dom) v oči padel članek " Predal se spremeni v posteljo"
Sedaj je pa moja naloga, da nekak v dnevni sobi naredim ali dam narest podest v katerem bo predal v katerem bo jogi oz. zakonska postelja. Nekaj podobnega kot na zgornji sliki.
Podest, na katerem bi bila goba + nekaj povštrov kot neke vrste sedežna, spodaj pa postelja, ki se jo zjutraj potisne notri, zvečer pa potegne ven. . .
Pa me zanima, če je kdo kje na netu zasledil kake načrte slike ali kake predloge, ki bi mi malo olajšali vso zadevo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Po moje bi ti znal to narediti vsak (malo bolj spreten) mizar. Edino vprašanje so vodila, pa na dotični sliki (če je to to seveda) bimene motilo, ker gre v predal zgolj jogi..sam bi se zemnil da je predal cca. 25 cm višji, da pogoltne zraven še povšer in kovter. Torej da res zvečer smaop toegneš ven in zjutrajnoter..ne da vsakič še posebejp ostiljaš inpripravljaš ter vse te rečei še vlečeš in zjutraj pospravljaš v nek predal.

Samo...spet ker je to začasna varinata....bo tudi prece draga. Takod abi po moje bolje odnesli s klasičnim pogradom, ki jih delajo v sila zanimivih kombinacijah (jogija pod kotom 90 stopinj, seveda pokombinirano s predali oz. integriranimi omarami)....na zadnjem sejmu Dom in gradnja (oz. nekaj v tem smislu) na gospodarcu so imeli nekaj prav posrečenih in dobrih rešitev pograda (mislim da vse SLO proizvajalci).

(mi je pa na sliki všeč barva stene
hysterical-1.gif
))

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
sam sem mislil narest okvir iz kvadratnih cevi in vinkelčkov. Vodila bi verjetno tudi moral dobiti kaka primerna (mogoče uporabiti vodila za drsna vrata, če nič drugega pametnega ne dobim), sem pa mislil tudi kaj takega uporabiti za "vožnjo postelje not in ven
slika.php

ja, vsekakor bi bil predal toliko visok, da mi vsako jutro ne bi bilo potrebno postiljat
grin1.gif
samo zapreš pa gas na šiht.
bi bilo vsaj nekih 40 cm visok podest. . .
Nekak že imam neko osnovno sliko v glavi kako bi to zgledal, rad pa bi videl še kako zadevo. . .
sem študiral, da bi dal nad sedežno kako posteljo, pa ne gre, ker je stanovanje v mansardi in je kolenčni zid 180 cm, podest pa bi bil nekje v višini kot je sedaj sedežna, ki se sicer raztegne v posteljo. . . .samo ni to isto kot na pravem jogiju spat.
Barva se tudi meni dopade
grin1.gif
. . . . žal druge slikce nisem našel

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ma ne more žena zgoraj spat, jaz pa spodaj
grin1.gif
pa še v dnevni bi to mal čudno zgledal