Poštarji, pomoč :)

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Situacija sledeča;

prejemnik pošiljke bo še 2 mesca v tujini, nihče ni pooblaščen za prevzem njegove pošte, na pošti pa mi niso hoteli/smeli zaupati niti od kje je pošiljka...

mi zna kdo povedati, če se da iz kode razvideti kdo bi bil pošiljatelj (da se jih kontaktira in jim pove, če se lahko zadeva še enkrat pošlje čez 2 meseca pač)

hvala
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.999
113
pri taščici
A mora pooblastilo osebno na pošti podpisati?
Naj ga napieš v tujini in vam ga pošlje.
Ne vem natančno kako sedaj to laufa.
Pri meni je bila kar štala, ko niso mogli prevzeti odločb komisije za bolniško in podobno, jaz pa v bolnici.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ne komplicirajte. Napišeš pooblastilo daš nekomu, da podpiše (da bo pisava drugačna) in greš dvignit pošiljko.

Vem, ilegalno a deluje.

LP
Torus

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Odvisno od poštarce :S Jaz včasih nisem bila za firmo pooblaščena in mi je kašna lepo dala vso pošto, tudi tisto od sosedov
smile-1.gif
Spet druge so pa komplicirale.

Za pooblastilo imajo pa svoje posebne obrazce.

Včasih se pa še vedno naredim "blond" in prosim, da mi pokaže kuveto, češ, da pogledam od koga je in, da bom lahko naprej sporočila, da to je pa res nujno iti iskati. Ponavadi ne kopmplicirajo.

Edino pri mami, ki se je odselila že 3 leta nazaj, pride včasih kakšna "uradna" pošta, čeprav je uredila vse dokumente. Mi na pošti niso pustili navesti, da se na pošto napiše, da je napačen naslovnik. Tako, da se je pošta smatrala kot neprevzeta.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
A ni tako, da se pošta, ki ni dostavljena v xy dneh, vrne pošiljatelju? Tale xy je mislim da okoli 30?

tony

Guru
23. jul 2007
9.754
1.537
113
Pejt na pošto po obrazec, poskeniraj ga in ga pošlji po e-mailu naslovniku, ta ga naj podpiše in ti pošlje poskeniranega (probaj narediti prevzem s to kopijo) in original po pošti (če ni na drugem koncu sveta, bo original čez kak teden dni pri tebi). Se pa pozanimaj, kako dolgo bodo na pošti čakali, preden jo vrnejo pošiljatelju...
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj na gornjem obvestilu lepo piše, da se pošiljka lahko dvigne v 15. dneh, nato je vrnjena pošiljatelju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Potem pa ne vem, kaj se govori o tem, da bo pač naslovnik šel dvignit čez 2 meseca...zadeva se mora urediti promptno, če jih zanima vsebina.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Na drugi strani tega listka je pooblastilo, ki ga more prejemnik podpisat, da gre lahko drug dvignit. Izpolni poskeniraj, pošilji pa naj podpiše, ali pa če se drugače znajdeš.

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
vprašanje če bo, pri nas npr. ob sobotah, odkar ni žurnala, sploh ni več pošte - reklam itak ni, pisem (oziroma pač česarkoli v kuvertah) pa že prej ni bilo ...

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Ne komplicirajte. Napišeš pooblastilo daš nekomu, da podpiše (da bo pisava drugačna) in greš dvignit pošiljko.

Vem, ilegalno a deluje.

LP
Torus

deluje...

enkrat komplicirala da ne da brez potrdila, naslednic druga oseba še osebne ni pogledla kaj šele nek papir kaj piše gor