pošta ležeče v avstriji

luka51

Guru
16. avg 2007
14.577
5.892
113
kakšen je potek če mi nekdo iz avstrije nekaj pošle ležeče na pošto ob meji. za isto stvar me pride 20€ poštnina do mene ali pa 6€ po avstriji.
kak je to? on pošle ležeče na moje ime. jaz pridem gor (kako vem kdaj pošiljka prispe? pokažem osebno in dobim paket?

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Pošiljatelj ti mora poslat čist navadno pošto, brez podpisa ob prevzemu, ker če bo potreben podpis ob prevzemu paketa, potem avstrijska pošta ne bo sprejela paketa, takšne so vsaj moje izkušnje s poštno ležečo pošto v Avstriji. Pri dvigu pa pokažeš dokument in plačaš 1€ za ležečo pošto ter prevzameš paket.

Pošta te ne bo obvestila, da je paket prispel, boš moral nekje po tvoji oceni parkrat poklicat, če je že kaj prispelo.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
pošte ob meji so tega vajene. vzamejo tudi ob podpisu. ednino ne jemljejo hermesa ker jim je nekakšna konkurenca. drugače pa dhl in podobno vzamejo in ti seveda zaračunajo 5-7 eur. in če nimaš kaselca oz. paket ne paše noter, še plačaš 1 eur po pošiljki.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Katera pošta pa je najbližja in da ima te storitve, če gledamo mejni prehod Ljubelj ali pa Jezersko?

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Zanimivo, jaz sem nehal to prakticirat dobre 3 leta nazaj ravno zaradi tega, ker so mi zavračali pošto, recimo Deutsche Post, DHL in podobno, ker je bil potreben podpis ob prevzemu. Od DHL-a sem še nekako lahko rešil tako, da sem potem šel v Cargo center Graz to iskat. Se pa je to dogajalo na pošti Mureck. Moram povprašat kako je glede tega trenutno pri njih.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
pošta Šentilj to 100% gre (Frau Rojko
smile-1.gif

dobil od vseh možnih paketnih služb. razen hermes zavrnejo kot sem že napisal.

Paketek

Zelenc'
24. apr 2012
2
0
1
Če se komu ne da hoditi v Avstrijo samo za to, da bi prevzel paket, ga lahko pošlje na moj AT ali DE naslov in mu ga prepošljem naprej po Pošti Slovenije na njegov SLO naslov.

Več podrobnosti in vprašanja na email: posredovanje.paketov@gmail.com

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
pošta Šentilj to 100% gre (Frau Rojko
smile-1.gif

dobil od vseh možnih paketnih služb. razen hermes zavrnejo kot sem že napisal.

Kak to misliš pošta Šentilj?

Bi nekaj naročil, seveda k nam ne pošiljajo.

Pošta Spielfeld http://at.postleitzahl.org/steiermark/spielfeld/
Poleg imena napišem postlagernd

Potem pa sledim pošiljki in pokličem tisti dan tja?

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Spielfeld
smile-1.gif

A sedaj te pošte ni več zato naročaj na Straß:

Ime Priimek
Postlagernd
8472 Straß in Steiermark

Ne vem zakaj bi klical lahko pa če imaš kakšen razlog; ko prispe, te tam čaka 2 ali 3 tedne.

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Uh madona, potem sem prav naredil, sem na to pošto poslal. Paket pride tudi iz Avstrije, verjetno ne bo rabil en teden, da pride sem
smile-1.gif

tnx