Posojanje zneskov med 100 in 1.000 EUR

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Razmišljam, da bi začel posojati zneske med 100 in 1.000 EUR (npr. www.posoja.com). Zanima me če se kdo izmed vas ukvarja s tem in kakšne so vaše izkušnje. Kako pravilno začeti, da kasneje ne boli glava (kako zavarovati posojilo, kako izbrati pravilne posojilojemalce, kako ocenite njihovo sposovnost plačila itd...). Lahko tudi na zasebno. Hvala

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz obcasno posojam podobne zneske in ce nimas zadev na papirju in zavarovanih, delas tako na lepe oci, so
stalno križi ko pride datum vračila, čakaš na obresti po dva meseca...

Ampak to so ta posojila "iza šanka".

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Tudi mene zanima vse to, kar sprašuješ.. sem enkrat za foro dal gor oglas, da posodim 1000e za 1 mesec + 200e obresti in sem dobil v roku desetih ur čez 30 (ne pretiravam) mailov in zasebnih sporočil, vendar sem se nato premislil, ker ne vem, kako bi sam sebe zavaroval

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
ja saj jaz mislim s pogodbo in nakazilom na trr posojilodajalca... Itd. Vse kot je treba. Zato me ravno zanimajo praktične izkušnje s tem. Verjamem, da nisem edini.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Lažje je delat z zneski od 5 jurjev naprej, recimo posodiš 10k za eno leto, prepišeta samo njegov avto nate, ki mu ostane v uporabi.

Pri zneskih 200-500e se najlazje zavarujes z zlatnino, urami ipd.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Če nimaš pojma o tej dejvnosti in če si piščanček potem ta posel ni za tebe. Pač vsako posojilo se mora primerno zavarovat, koliko je moč razumeti bi ti rad kasiral hude obresti kar ni nič slabega saj nikomur ne lamaš rok ampak finta je v tem da kdor bo imel vsaj kaj malega zastavit bo takšno posojilo vzel na banki za 10x nižje obresti ali pa bo vzel limit za tistih 200€ tako da pozabi da bo tak posel potekal brez komplikacij, 99% bodo komplikacije in lahko imaš ti 10 pogodb in izjav pa če nimaš kaj stran vzet se lahko jebeš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Če nimaš pojma o tej dejvnosti in če si piščanček potem ta posel ni za tebe. Pač vsako posojilo se mora primerno zavarovat, koliko je moč razumeti bi ti rad kasiral hude obresti kar ni nič slabega saj nikomur ne lamaš rok ampak finta je v tem da kdor bo imel vsaj kaj malega zastavit bo takšno posojilo vzel na banki za 10x nižje obresti ali pa bo vzel limit za tistih 200€ tako da pozabi da bo tak posel potekal brez komplikacij, 99% bodo komplikacije in lahko imaš ti 10 pogodb in izjav pa če nimaš kaj stran vzet se lahko jebeš.

podpis pod tole

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Dokler se držiš pravila da je posojilo lahko do 1/3 tržne vrednosti garancije, ni problema.
S tem imaš pokrite začetne obresti, potem je pa od tebe odvisno kdaj bos prodal garancijo.

Problem je pri frajerjih ki imajo avto na lizing, pa ti težijo "dej sej ti dam avto v garancijo" ... ja kako mi ga daš, če pa ni tvoj
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Prijatl, večina teh posojilojemalcev nima nič pametnega za zastavit ali pa so goljufi, ti zastavijo zlato verižico iz turčije ali pa celo iz mesinga
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Prijatl, večina teh posojilojemalcev nima nič pametnega za zastavit ali pa so goljufi, ti zastavijo zlato verižico iz turčije ali pa celo iz mesinga
evil.gif

Ja pazit morš, to je pa res. Zato pa če je garancija karkoli netržnega ali sumljivega, se ne gre v to.
Najlepše je dobit v račun kakšen prenosnik, avto, LCD...pač stvari ki se "hitro obrnejo".

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja prenosnik ki je ukraden in prvič ko se povežeš na splet ti ga odnesejo + ovadbo fašeš ne? O tem prenosniku si govoril?
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ob vseh radarjih na cesti, kje pa imajo policisti čas in voljo kontrolirati te zadeve
smirk-1.gif

Teorija je eno, praksa je drugo. Ni pa pravilo da vsi ki rabijo denar imajo ukradene robe etc...saj dokler posojaš denar "interno" , si sam izbiras klientelo in nekak veš komu posodis in kako se zavarovati.
Pri kakšnih sumljivcih je pa običajno najbolje roke stran pa mirno spis.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ne kontrolira se to na cesti, to je vse online, MAC adressa
wink-1.gif
Drugače pa ja, to se dela pri znanih strankah, ne pa preko oglasnika in interneta...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
kdor bo imel vsaj kaj malega zastavit bo takšno posojilo vzel na banki za 10x nižje obresti ali pa bo vzel limit za tistih 200€ tako da pozabi da bo tak posel potekal brez komplikacij, 99% bodo komplikacije in lahko imaš ti 10 pogodb in izjav pa če nimaš kaj stran vzet se lahko jebeš.
Sej taki, ki si sposojajo take manjše zneske, ponavadi rabjo keš za sproti, ker ne shajajo s plačo in ponavadi že imajo najvišji dovoljeni limit, kredit in jim je to edina rešitev.
Sicer pa ne glede na to ali posodiš znancu ali neznancu naletiš pri takem folku na raznorazne fore, da se ti potem kakšen teden ne javijo, ker nimajo denarja ali pa si sposodjo, ob plači vrnejo pa čez en teden opet jovo na novo. Sploh ne vem kako se nekaterim da živet na ta način. Za dva tri mesece se omejiš, pokriješ pufe in potem živiš z denarjem, ki ti je na voljo, ne pa vsak mesec nekoga fehtat, da ti posodi in plačevat najmanj 10% obresti za en mesec.
confused-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne kontrolira se to na cesti, to je vse online, MAC adressa
wink-1.gif
Drugače pa ja, to se dela pri znanih strankah, ne pa preko oglasnika in interneta...

Sem dojel že v startu kaj si mislil,ampak to v sloveniji ne lavfa če gremo že v detajle.
Sicer pa MAC adresa se spremeni BP, v večini primerov ko ti ukradejo prenosnika ( to tudi men že 1x ga ) , te policija niti pod razno ne vpraša po mac adresi oziroma večina niti ne ve kaj je to. Zanima jih serijska in pa morebitne vizualne poškodbe, če ga lih najdejo pri kakšnem narkiču ta ali pa naslednji dan.

To je pa tudi vse.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Pojma nimam, nisem eden izmed kretenov ki mu tako velik predmet ukradejo zaradi lastne neodgovornosti
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hja jebeštrga mi poštenjaki tega ne vemo, to veste bolj toti majstri ko đankijem to spreminjate ne?
smile-1.gif