Posodobitev Windows 10 - ugašanje 2 računalnikov

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Na dveh računalnikih so se izvedle posodobitve konec oktobra lani in od takrat naprej se oba računalnika random izklopita in ponovno zaženeta. Eden izmed računalnikov se lahko tudi 2 dni ne bo izklopil, potem pa v 1 dnevu večkrat in obratno. Eden računalnik je celo zdržal 1 teden brez izklopa. Sedaj ne vem ali je to zgolj naključje ali ne, vendar se izklopita, ko nista obremenjena oz. se nanju nič ne dela...recimo, se jih pusti pri miru par minut. Ko se dela na njih, se še nista izklopila. Pred posodobitvijo sta oba delala brez napak. Sem šel pogledat posodobitve in 4 posodobitvene datoteke izbrisal, eno pa se ne da izbrisat, ker nima gumbka "odstrani" tako, da najverjetneje ta povzroča težave.
Kje drugje se še lahko izbriše posodobitvena datoteka, razen pod mapo posodobitve?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem pozabil napisati, da se pojavi na obeh računalnikih "blue screen" in potem se ponovno zažene. To se dogaja po posodobitvah nekje konec oktobra. Restore ne morem uporabiti, ker ne obstaja pred posodobitvami. Bilo je 5 datotek posodobitev konec oktobra, 4 sem že izbrisal, ene ne morem. Pred posodobitvami sta oba računalnika delovala brez napak.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Se je meni podobno dogajalo po nekem updejtu (win7). Na sreco se mi 1x na teden naredi image celotnega sistema, tako da sem lahko obnovil. Po restoru masina deluje bp
smile-1.gif

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Mani tudi nekaj serje HP Elite 8300SFF, se tudi kar random ugasne, sem najprej sumil napajalnik, a z drugim je še vedno enako. Problem je, da se ne zažene ponovno in ostane ugasnjen. V event logu ne najdem nobene napake, samo da se je sistem nenadoma zaustavil - The previous system shutdown at 2:43:48 PM on ‎3/‎4/‎2017 was unexpected.
Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Mislim da ne, sem gonil 4 ure stress teste pa je vse delalo, CPU i5-3470 se je zagrel do enih 65stC, ob normalnem delovanju je cpu 24, hdd ima 27, 28st pa je na plati.