Posoda za kuhanje kave in indukcija

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!
smile-1.gif

Ker doma ne pijemo turške kave, včasih pa jo je treba skuhat za kak obisk in da ne kuham ene ali dveh kav v gromozanski džezvi, sem pred meseci kupila eno manjšo iz inoxa. Na dnu posode je narisana špiralica, da zadevica špila na indukcijskem kuhališču, tudi v uporabi je že bila na domači plošči.
V soboto pa hočem za dedka skuhat kavo in plošča mi ne zazna posode...
confused-1.gif

Je komu jasno, kaj se je zgodilo v času od ene do druge uporabe???
confused-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.580
113
Marlbor
S posodo v bistvu nič. Indukcija ti zafrkava. Imam na vikendu eno najcenejših Beko in občasno štrajka pri določenih posodah, pri čemer doma ne najbolj navadna indukcija z isto posodo dela brez problema.

Mogoče jo probaj nacentrirat točno na sredino kuhališča, pa na najmanšega seveda.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Sem sprobala na vseh štirih kuhališčih, na sredini, na strani, spucala posodo, pa spucala ploščo, pa dala drugo posodo gor, pa potem hitro zamenjala
tongue-1.gif

Mede me, ker sem posodo že brez problemov uporabljala, pol pa naenkrat tema... Vsa ostala posoda deluje brez težav.
frown-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Jaz imam eno posodo, ki na enem "gorilniku" deluje, na sosednjem (enakem) pa ne
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.580
113
Marlbor
Kaj imaš slučajno to posodo, ki ima dno z nekimi spiralami, pa krogeci in ostalimi vzorci? To kar zabriši stran. Predvsem pa pri nakupu posode za indukcijo ne glej na znak za indukcijo, ampak jo vedno kupuj z magnetom v rokah. Če je magnetna bo delala brez problema, če ni magnetna se je izogni.
Sem kar precej ponev za peko palačink vrnil v trgovine, kjer so navajali da je za indukcijo pa niti slučajno ni delala. Od takrat je samo magnet pravi indikator za pravo posodo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Mogoče je samo preozka. Pri meni na dveh (taozkih) dela, na dveh pa občasno serje oz. moraš na sredino naciljat. Mislim da mora biti fi najmanj 12cm pri mojem, da dela.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Mislim da mora biti fi najmanj 12cm pri mojem, da dela.

Tudi pri moji je tako....pod 12cm ne dela, pa nimam ravno neke "cheap" indukcije
rolleyes-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Evo, sem šla iskat magnet in sprobala in bi še na ročaju prijel, če ne bi bil pretanek
grin1.gif
Gre pa drugače za tole posodo.
Očitno bom še naprej morala kuhat kofe v 20 let stari emajl džezvi, al pa menjat indukcijo...
tongue-1.gif

Hmmm... Sem zmerila še fi in je 8 cm, to pa je obenem tudi najmanjša posoda v bajti...
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Mogoče je premajhna površina džezve. Daj zraven ko kuhaš, še eno posodo, lahko samo na rob. Jaz sem imel tak problem, mi ni delalo, vendar na prenosni indukciji.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Točno taka posoda mi na indukciji za 30€ dela brez problema, oz. se indukcija uporablja samo za kuhanje kave.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Velikost posode je povezana z velikostjo grelca oz. mora pokriti določen % površine; pod tem plošča ne zazna posode in se izklopi.

Čeprav sem privrženec indukcije (glede na namen), mi gre piskanje ob peki palačink pošteno na notranje organe.