poslovni sekretar: obvezna praksa

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Rabim na hitro spocat eno prošnjo za opravljanje obvezne prakse za poslovnega sekretarja, pa ne vem v kakšni obliki bi naj bila.
Verjetno CV ne rabi glih bit ali pač?
Ima mogoče kdo kakšno obliko ponudbe že idelano, ali pa ima kakšne predloge o obliki?

hvala in lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A to sam ne moreš napisat?
rolleyes-1.gif

Napiši pač, da si naredil to in to, da moraš zato opraviti obvezno prakso v tem in tem obsegu in pač prosiš, če to narediš v njihovem podjetju. Pri tem pa še napišeš tvoja znanja (Word, excel, internet, kuhanje kave itd), mogoče če si kje že prej delal kaj podobnega. Življenjepisa pa ne rabijo. Ter na koncu se najlepše zahvaljuješ za ugodno rešitev in čimprejšni odgovor. S spoštovanjem!
grims-1.gif

A je to tako težko? In to ravno poslovni sektretar (tajnik po domače), ki bi moral to imeti v malem prstu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne se trudit.

Poslovnega sekretarja, ki ne zna spacat ene prošnje, ne rabi nihče. Razen, če bi skrbel za poslovanje sekreta, ampak to so povečini stare mame, ki te za 50c spustijo na sekret in dajo dostop do žajfe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pač posledica instant faksov.

Saj mogoče pa bo tale kriza tukaj kakšen red naredila.
smirk-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Saj bom sam pisal, ni težko, vendar me zanima v kaki obliki bi bilo najbolje napisati, da bo deklica dobila prakso: ali komplicirati s CV, kar se mi ne zdi glih pametno, ker nima delovnih izkušenj ali je bolje bolj po domače, z kakimi osnovnimi znanji, kar si predlagal... samo za to se gre.
Sicer pa hvala za pomoč...

lp

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
To je pa tudi res, ampak današnje frocovje, ki je razvajeno v nulo itak nima nobenih izkušenj, razen tistih s praznenjem flaš in fehtanjem keša za ponočevanje...
Deklica še sicer ni poslovna sekretarka, ker sicer ne bi potrebovala prakse...v RL pa itak vemo kako se izkušnje nabirajo, tudi v horizontali....
grin1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Jaz osebno te nebi vzel, če ne znaš sestavit ene prošnje, ki je napisana v vsakem srednješolskem učbeniku slovenščine.
Moja kolegica je poslovna sekretarka in dela vse razen seksa
grin1.gif
ona sovraži to besedo.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
nop.

Tajnica: IV. ali V. stopnja; dvigovanje in preusmerjanje telefonov, tipkanje po nareku, postrežba strank ...
Poslovni sekretar: VI. stopnja; vse kar dela tajnica + organizacija pisarne, nabave materiala, pisanje dopisov, organizacija urnikov sodelavcev, dogovarjanje za sestanke in organizacija, priprava podatkov za računovodstvo, poznavanje gospodarske in pravne zakonodaje (v manjšem a ažurnem obsegu), obvladovanje slovenščine in 1+ tujih jezikov ...

Citat:
a ni poslovni sekretar enako tajnici/tajniku, samo bolj fino napisano?
zaradi takega splošnega mnenja mi na razgovorih nudijo 500€ plače. in zahtevajo V. stopnjo izobrazbe.

Nazadnje urejeno:

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Jaz osebno te nebi vzel, če ne znaš sestavit ene prošnje, ki je napisana v vsakem srednješolskem učbeniku slovenščine.

Prvo ko sm bral njegov post mi je to padlo na pamet. Nek kvazi izobražen diplomiran folk po drugi strani pa še CVja in prošnje ne zna spacat...
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vse to kar si naštel dodatnih opravil, v vsakem normalnem podjetju (dobro, ne ravno Petrol ipd.) kar lepo opravlja tajnica s peto stopnjo izobrazbe.

Tako da je poslovni sekretar dejansko tajnica zavita v bleščeč papir. Zato pa ti za taka dela ponujajo 500 evrov plače.
wink-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

Prvo ko sm bral njegov post mi je to padlo na pamet. Nek kvazi izobražen diplomiran folk po drugi strani pa še CVja in prošnje ne zna spacat...
bonk.gif

In to za prakso poslovnega sekretarja. Ta naš šolski sistem je res v temi.
Drugače se pa čisto strinjam s Kebrom - vse našteto je delo tajnice.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Rabim na hitro spocat eno prošnjo za opravljanje obvezne prakse za poslovnega sekretarja, pa ne vem v kakšni obliki bi naj bila.
Verjetno CV ne rabi glih bit ali pač?
Ima mogoče kdo kakšno obliko ponudbe že idelano, ali pa ima kakšne predloge o obliki?

hvala in lp

od kdaj se pa za prakso piše prošnja? izbereš si podjetje in greš vprašat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mogoče to velja za kelnarjenje, ampak drugače pa resne firme zahtevajo prošnje (lahko pa prej vprašaš, ne škodi).

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
mogoče maš pa ti izkušnje z omejenim folkom, ker noben od mojih sošolcev/kolegov/znancev ni rabu pisat prošnje. in ni šlo za kelnarjenje.
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Probaj ti v firmo s 300+ zaposlenimi brez kakršnihkoli poznanstev kar dobiti prakso brez prošnje.
grims-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
se ti zdi logična prošnja za prakso ( vrjetno gre za šolsko ane), če folk nima delovne dobe?
confused-1.gif