Torej, nekako takole je:
1. kaj pa če si pošten, pa se ti DURS usede na račun za ušivih 20 EUR brez opomina, ponavadi v petek, da v kolikor imaš počasno banko, cel vikend ne moreš do denarja. Da ne omenjam bankinih par deset eur, ki jih v tem primeru zaračunajo za obdelavo. Znancu ravno nekaj dni nazaj za 34 EUR naredili blokado, opomina ni prejel.
2. za pregledovanje računa mi je v bistvu vseeno, ampak ja, brez odredbe sodišča in suma na gospodarski kriminal, ne morejo nič
3. večja varnost računa, večja flexibilnost pri dogovarjanju (poznam eno podjetje z 10 zaposlenimi, ki je v avstriji dobilo ponudbo za 3 x večji kredit kot pri nas, npr.)
4. za cene še čakam, ampak osebni račun je definitivno cenejši kot pri nas
5. jezik je lahko tudi angleški, ampak meni to ne predstavlja problema
Jaz imam avstrijsko sparkasse 20 km bližje kot slovensko, pri slovenski 5 krat bolj komplicirajo kot v avstriji, pa gre za istega lastnika. Pogoji so približno enaki kot na recimo Unicredit. Trenutno smo mi samo na Deželni Banki ponudili nekaj brez kompliciranja, vsi ostali delajo po istem kopitu. Pod črto, pri nas so vse banke praktično enake pri pogojih.
Kolegica ima na SKB 2 računa, poslovnega in osebnega, pa ji čisto ob vsakem podaljšanju limitov, kreditov in podobnih formalnosti delajo sive lase. Isto sem imel sam z Gorenjsko banko, vse smo vedno uredili, ampak tisti teden nisem spal, ker so toliko komplicirali. In zdaj jih imam dovolj.
Ne vidim razloga zakaj računa NE odpreti tam.