Poškodovano cestišče - kako je z odškodnino?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Prijatelj se je peljal v smeri iz Kranja proti Hotemažam, kjer je že od februarja "razrita" cesta.
Na odseku, kjer poteka delo na cesti je zapeljal na plinski jašek, kateri ni bil označen ali zavarovan in je gledal nekaj centimetrov iz cestišča. Promet je sicer urejen s semaforjem, vendar se vozi po levi in po desni strani cestišča.
Ko se je umikal kolesarju, je peljal malenkost bolj po sredini in nasedel na ta jašek ter močno poškodoval vozilo (zamaknjena sprednja kolesa, armatura, voznikov sedež, zakrivljena vrata, poškodovan izpušni kolektor, pa še kaj bi se našlo...).
Policijski zapisnik je naredil na kraju nesreče, kjer so ugotovili, da je vozil preveč po sredini cestišča - čeprav je enosmerni promet.
Zapisnika ni dobil za podpisati.
Kam naj se obrne, ali ima sploh kakšne možnosti, da dobi povrnjene stroške za nastalo škodo?
Avto ni kasko zavarovan.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
hm, delo na cesti, semafor, kar pomeni da moraš previdno vozit, in on se je izmikal kolesarju..naj uganem, dinamik s spuščenim starim avtom in minimalnim zavarovanjem? predlagam prst v rit, namesto odškodnine.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Haha. Pametnjakovič je šel klicat policijo, zdej bo pa poleg popravila avta plačal še kazen. LOL

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Policijo je najbrž klical zaradi zapisnika, ker prva stvar, ki te jo na zavarovalnici vprašajo je "ste poklicali policijo in naredili zapisnik?"

Meni je enkrat kar na enkrat iz boka priletelo v avto, počl ko sto mater, bila je tema, sem varno ustavil ob robu cestišča in sem imel cela vrata udrta in zadnji blatnik snet
smile-1.gif
poklical policijo za zapisnik, so rekli da ne rabijo hodit za tako stvar delat zapisnika, če je kakšna slina na avtu ali pa dlaka da ni problema. Sem prišel na zavarovalnico "kje je zapisnik?", sem povedal, da sem policijo klical in da so rekli da ni treba. Je začel pametovati agent, sem mu pokazal zadnje klice, pa še poslikan sem imel avto tako da se je videla dlaka.

Uglavnem, v takih primerih obvezno pokličite policijo, vam potem vsaj nima nihče kaj za pod nos metat, ko hočete zavarovanje uveljavlat
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Milje/Visoko, he? Moj nasvet do konca del...pojdite naokoli. Resno. Jaški so...hm. Za terence in SUVje ok, za ostale...pa ne lih.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pred uro sem prevozil celo delovišče s kolesom. Samajama.

Pa še vozila so vse nižja....z golfom II se je komot dalo iti v gmajno, hebeš korenine...poskusi to z golfom VI
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Policijo je najbrž klical zaradi zapisnika, ker prva stvar, ki te jo na zavarovalnici vprašajo je "ste poklicali policijo in naredili zapisnik?"
Pa dobro, če bi imel kasko bi še razumel, tko pa
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In kje je Stupo zapisal, da je plačal kazen?!?!
Tam, kjer je policaj ugotovil, da je vozil preveč po sredini cestišča, zaradi česar je prišlo do nesreče. Najbrž je vozil tudi z neprilagojeno hitrostjo LOL. Če še ni plačal, je pa velika verjetnost da bo še moral, majhna verjetnost pa da mu bo policaj ta dva prekrška spregledal. No jaz bi mu jih, ampak nisem policaj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Tam, kjer je policaj ugotovil, da je vozil preveč po sredini cestišča, zaradi česar je prišlo do nesreče. Najbrž je vozil tudi z neprilagojeno hitrostjo LOL. Če še ni plačal, je pa velika verjetnost da bo še moral, majhna verjetnost pa da mu bo policaj ta dva prekrška spregledal. No jaz bi mu jih, ampak nisem policaj.

Sicer vem da je brez veze - daj prosim citiraj, kopiraj ali bilo kako drugače (zaradi mene tudi slikaj ekran in prilepi sliko) del posta, kjer bo jasno razvidno, da je avtor teme (Stupo) zapisal, da je plačal kazen.

Če ne najdeš pa upoštevaj nasvet iz prejšnjega posta.

PS: naj nekdo drugi prosim citira njegov odgovor - jaz namreč odgovora ne bom videl (ignore.press)

PPS. mah - pozabite itak ne bo odgovora - tako kot vedno do sedaj ko je moral postreči s kakršnimkoli dokazom
stupid-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Prijatelj se je peljal v smeri iz Kranja proti Hotemažam, kjer je že od februarja "razrita" cesta.
Na odseku, kjer poteka delo na cesti je zapeljal na plinski jašek, kateri ni bil označen ali zavarovan in je gledal nekaj centimetrov iz cestišča. Promet je sicer urejen s semaforjem, vendar se vozi po levi in po desni strani cestišča.
Ko se je umikal kolesarju, je peljal malenkost bolj po sredini in nasedel na ta jašek ter močno poškodoval vozilo (zamaknjena sprednja kolesa, armatura, voznikov sedež, zakrivljena vrata, poškodovan izpušni kolektor, pa še kaj bi se našlo...).
Policijski zapisnik je naredil na kraju nesreče, kjer so ugotovili, da je vozil preveč po sredini cestišča - čeprav je enosmerni promet.
Kam naj se obrne, ali ima sploh kakšne možnosti, da dobi povrnjene stroške za nastalo škodo?
Avto ni kasko zavarovan.

Domnevam, da obstaja tam znak delo na cesti, pa kakšna omejitev tudi. Dovolj je sicer tudi samo prvi, tako, da ima izvajalec in občina krito vse in lahko se pod nosom obrišeš za kakršno koli odškodnino. In na nek način je prav tako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Sicer vem da je brez veze - daj prosim citiraj, kopiraj ali bilo kako drugače (zaradi mene tudi slikaj ekran in prilepi sliko) del posta, kjer bo jasno razvidno, da je avtor teme (Stupo) zapisal, da je plačal kazen.

Če ne najdeš pa upoštevaj nasvet iz prejšnjega posta.

PS: naj nekdo drugi prosim citira njegov odgovor - jaz namreč odgovora ne bom videl (ignore.press)

PPS. mah - pozabite itak ne bo odgovora - tako kot vedno do sedaj ko je moral postreči s kakršnimkoli dokazom
stupid-1.gif
Dej, ker že spet ravno od mene zahteveš odgovor in citate, dej najprej citiraj, kje jaz trdim, da JE plačal kazen.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm, delo na cesti, semafor, kar pomeni da moraš previdno vozit, in on se je izmikal kolesarju..naj uganem, dinamik s spuščenim starim avtom in minimalnim zavarovanjem? predlagam prst v rit, namesto odškodnine.

Kaj če bi ti bil malo bolj prijazn stari, ti samo nadiraš in pljuvaš v vsakem jebenem postu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Avto ni kasko zavarovan.

Domnevam, da obstaja tam znak delo na cesti, pa kakšna omejitev tudi. Dovolj je sicer tudi samo prvi, tako, da ima izvajalec in občina krito vse in lahko se pod nosom obrišeš za kakršno koli odškodnino. In na nek način je prav tako.
Tako je.
Svoje cajte je bila tam celo tabla prepoved vožnje in urejen obvoz, kakoje blo tisti dan, ko je Stupov kolega tam peljal pa ne vem, vsekakor pa kakšne table so zagotovo, tako da sta izvajalec in občina krita, če je kdo vozil čez gradbišče.
Ampak nesreča se je zgodila, klicana je bila policija, policaj je moral narest zapisnik, not bo moral zapisat kdo je kriv, in to zagotovo ne bo občina ali izvajalec, saj sta se zaščitila z znaki.
Poleg tega pa je policaj še ugotovil, da je voznik vozil preveč po sredini.
In če bi vozil s prilagojeno hitrostjo, bi pred oviro ustavil, tako pa je prišlo kar do hudih poškodb (zamaknjena sprednja kolesa, armatura, voznikov sedež, zakrivljena vrata, poškodovan izpušni kolektor, pa še kaj bi se našlo...).Tole ni blo pri 30km/h.

Kazen bo sledila, plačal pa bo voznik. Na nek način je tudi prav tako. Da bi zaradi povzročitve nesreče policaj spregledal prekrške je pa malo verjetno.
Saj, naj Stupo kar poroča o nadaljevanju. Zdej ima policija dve leti časa, da pošlje kazen.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
plačal bo še jašek, ker ga je sigurno zjebal
smile-1.gif

Sicer pa, hipotetično, manjka del ceste in imaš tablo delo na cesti, 20kmh omejitev + znak splošna nevarnost in se ti prevrneš s ceste v grabn, kdo je pol kriv? Voznik, ker ne zna vozit? Lastnik ceste? Finančna kriza?

Če ti z bajte pade cegu enmu čapcu na glavo, te bo šel tožit, ker si lastnik bajte in nisi ustrezno vzdrževal streho. Če pa nači cestarji pol leta praskajo po cest pa nikome ništa?

Vglavnem, eh, izselt se bo treba