Poškodbe pri teku

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Lep pozdrav

Pred slabimi štirimi meseci sem se odločil začet redno tekat. Predno sem se lotil "dela" sem tudi veliko prebral o tem in naredil plan, si kupil primerne soperge ... Skratka ni da ni. Sedaj pa imam vprašanje za vse tekače oz. kogarkoli ki ima izkušnje s tem. Na desni nogi za kolenom me redno boli pomojm vez. Res sem pridno in počasi stopnjeval tek saj imam staro poškodbo gležnja in nisem hotel da se razboli, no in se tudi ni, je pa nastala druga poškodba. Tečem 3x na teden in ravno zaradi te bolečine sem že naredil 14 dnevno pavzo vmes da bi prenehalo pa so se bolečine že ob prvem teku po pavzi ponovile. Zakaj to nastane in kako naj zdravim, preprečujem? Ali lahko nastanejo resnejše, trajne poškodbe če bom nadaljeval s tekom kljub bolečinam? Mogoče pomaga filozofija klin se s klinom zbija in bi moral tek pospešit da zadevo pošteno razmiga? No to zadnje po moji logiki ni lih zdravo saj bi si lahko še kaj natrgal ali nategnil.

Hvala za pomoč

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
KLin se s klinom zbija...V tvojem primeru ne bi rekel? Boli te ob strani kolena, al prav zadaj? Če te ob strani imaš najbrž iliotibialni sindrom. Če te pa zadaj, hm pa ne vem. Počitek v nobenem primeru ne more škodit. Pa kaki obkladki z ledom in kaka dobra maža z diklofenakom. Kak naklofen gel, olfen gel, voltaren,...

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ob strani boli. Notranja stran. Tista pomojem kita (nevem če je kita ker nisem ravno zdravnik). Mažem z perskindol kremo ko je to potrebno (ob bolečinah po treningu). Trenutno sem na bolniški in je tek odpadel za kake 14 dni tko da upam da bo potem kaj bolše. Mogoče priporočaš kako drugo kremo?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Poskusi pa boš videl, če kaj pomaga
smile-1.gif
Druge ni :D

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Razgibavanju pred in razgibavanju ter raztezanju po teku posvečam ogromno časa. Sem slišal že da tudi pretiravam. Čeprav meni se zdi da pretiravati na moreš. Saj pravim, predno sem se spravil tečt sem kar veliko naštudiral in dobro se pripravil na to da bom neovirano in brez poškodb tekel pa se je ena vseeno pojavila in ne gre in ne gre stran (tak pekoče boleč občutek, skor kot musklfibr).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Po moje je najboljši obisk zdravnika, oziroma fizioterapevta. Mogoče je najboljša samoplačniška varianta. Če te boli prenehaj z športom dokler se ne pozdravi.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Danes sem bil res pri zdravniku. Sicer ne ravno zaradi te poškodbe sem jo pa tudi omenil. Skratka ker je bolečina prisotna že dlje kot 14 dni čakamo še en teden in če ne izgine grem na slikanje hrbtenice ker lahko da imam kaj vkleščeno in me zato boli noga
frown-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Če se oglasiš pri meni ti verjetno lahko pomagam. Takšnih primerov sem imel že kar nekaj. Naredil bi nekaj testov in bi lahko hitro videl kaj je vzrok.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Če se oglasiš pri meni ti verjetno lahko pomagam. Takšnih primerov sem imel že kar nekaj. Naredil bi nekaj testov in bi lahko hitro videl kaj je vzrok.

A si mogoče kak fizioterapevt?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
diplomiral sem na fakulteti za šport ukvarjam pa se s kondicijskim treningom, za bežigradom imam svoj center, delam pa uglavnem s takšnimi, ki imajo problematična kolena, križ, ramena itd...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Skoljoza je ukrivljenost hrbtenice v levo ali desno. Sam izraz pa ne pove kje. Tetiva pa je vneta na narastišču kje? Ahilova?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Skoljoza je ukrivljenost hrbtenice v levo ali desno. Sam izraz pa ne pove kje. Tetiva pa je vneta na narastišču kje? Ahilova?

Ahilova ja. Je hudič to. Me že zafrkava par let. V zadnjem letu se mi je sicer malenkostno izboljšalo, ampak še vedno to ni to. Ko za vsak šport razmišljaš, da ne boš kaj preteral. So mi pa pomagale magnezijeve šumečke. En trener triatloncev mi je dejal, da se razna vnetja tetiv včasih da pozdraviti ali pa malo omiliti z magnezijem. In je bilo bolje.

Skolioza je pa itak od otroštva skoraj. V križu, v levo stran. Krepilne vaje za hrbet pomagajo, čim jih pa ne delam se pa takoj zbujam z bolečim hrbtom itd...