poškodba v šoli

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sin se je poškodoval v šoli pri zdravem življenjskem slogu. imel je mavčno longeto en teden. v šoli ni zavarovan, je pa zavarovan preko moje police življenjskega zavarovanja. mislim, da bo dobil neke 4 evre na dan.
a lahko še od kod črpam kako zavarovalnino? saj ne, da bi obogatel, ampak samo da vem, kaj se v tem primeru koristi. od njegove zdravnice že imam izjavo, da je bil poškodovan (zvin gležnja).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
a pa to moram razredničarki zatežit, ker sam ni noben nič predlagal ...? saj, če je tudi tam 4 evre na dan, je to 28 evrov, ni neki dnar, pa da se ne brukam v šoli ... telovadni učitelj je v bistvu rekel, da je to nekaj povsem normalnega in da longeta ni dobra za razvoj otroka :)

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
A ti morebiti misliš, da se zavarovalnice kar pririvajo, katera bo lahko plačala kakšno odškodnino, če se kdo poškoduje?
Zavarovanje že v osnovi ni namenjeno bogatenju ampak zgolj za povrnitev nastale škode.Če meniš, da je kriva šola za poškodbo otroka potem jo pač toži za povračilo škode katero je prizadela otoku (duševne bolečine, strah, neprijetnosti ob nošenju longete...). Šola bo itak tožbo predala zavarovalnici.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja kak je pol otrok zapisan v šoli, če jih kar takoj napadeš s tožbo. je namreč 1. razred, pol ga bojo pa ostalih osem let zajebavali. v to ne grem, sploh ne za 30 evrov ... pač, zanima me, kaj mu pripada. kolega se je pred leti poškodoval in je dobil zavarovalnino tudi s časopisne hiše Delo, ker je bil njihov naročnik ... ne sprašujte me kako, ker ne vem :) malemu bo itak dovolj 28 evrov iz moje police, za tiste bolečine (poškodba ni bila tako huda, šlo je za zvin, pa en teden ni mogel športat).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik markoman pravi:
a pa to moram razredničarki zatežit, ker sam ni noben nič predlagal ...? saj, če je tudi tam 4 evre na dan, je to 28 evrov, ni neki dnar, pa da se ne brukam v šoli ... telovadni učitelj je v bistvu rekel, da je to nekaj povsem normalnega in da longeta ni dobra za razvoj otroka :)

Kako se je to zgodilo?

Citat:
JEDRO:
Šola za škodo, ki jo mladoletnik utrpi pri uri športne vzgoje, ne odgovarja, če dokaže, da je bilo nadzorstvo nad mladoletnikom opravljano na dolžni način ali da bi škoda nastala tudi pri skrbnem nadzorstvu ter da je učitelj v danih okoliščinah ravnal tako, kot je treba.

Skratka, če je kriva "šola", bo šlo. Da je npr. silil v neke zadeve...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz sem se pri športni vzgoji zlomil roko takoj pod ramenom - moja krivda, pa sem bil 7 tednov v gipsu (pa ne samo navaden gips na roki, ampak prav okoli in okoli)... 4€ /dan in nič več. Ampak to je že dosti let nazaj
smile-1.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Moj foter je ucitelj sportne vzgoje, pa tudi sam poznam kar nekaj prfoksov sportne po solah.. Ti povem, da so starsi ratali nori s temi poskodbami otrok. Pred casom si je nek fantek zlomil roko na hodniku ob divjanju okoli, ko pa so prisli starsi so mu zabicali naj pove, da si je zlomil roko v garderobi sportne vzgoje, da bi lahko pokasirali kaj od zavarovalnice.

Na eni gimnaziji v Ljubljani so prav tako starsi zeleli izsiliti od sole odskodnino, ker si je njihov sin zvil glezenj na luzi ob fuzbal placu..

Za tiste 30 evrov bos napravil samo sebi in soli delo, plus ucitelji te bodo postran gledali. Nevem, zavarovalnica bo najbrz iskala krivca za poskodbo, to bo pa verjetno kak dezurni ucitelj..

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik markoman pravi:

Dnevnega nadomestila v šoli zagotovo nimajo za učence, verjetno pa imajo zavarovanje odgovornosti... vendar se mora dokazat odgovornost učitelja, da je opustil določena pravila, ni poskrbel za varnost,.... odvisno od dogodka.

Bi pa marsikdo rad odgovornost vlekel od koga, so pa otroci slavo zavarovani in ne mislim na dnevno nadomestilo, ki jim daje napačen namen zavarovanja, predvsem imajo slabo zavarovano invalidnost in verjetno na tej tvoji polici le ta ni prav velika...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Pri zavarovanjih za poškodbe je treba brati drobni tisk v splošnih pogojih. Dnevna odškodnina ti pripada za dneve, ko nisi mogel v službo ali šolo ali... in ne za dneve, ko si imel npr. mavec na roki. Če je otrok kljub longeti obiskoval pouk ne bo dobil nič. Če je bil ves čas doma, za sobote, nedelje, počitnice in praznike tudi ne bo dobil nič.