Poskodba pragu pri avtu

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Pozdravljeni,
a vas lahko prosim za mnenje o poskodbi pragu na prilozeni sliki. Vem, da ni najboljsa, ampak mogoce vseeno lahko pokomentirate, ali gre zgolj za kozmeticno poskodbo, ali je ta del kakorkoli drugace problematicen. Ja smiselno popravljat ali boljs samo praske pobarvat in malo spolirat? Kje se giblje cena konkretnih in kje hitrih popravil?
Gre za vw sharan 2016, situacija pa je rahlo zapletena (ne prevec): ta avto sem imel namen kupit, zdaj pa mi prodajalec poklice in pove, da se je to zgodilo. Sprasuje kaj hocem, da on popravi, ali da mi zniza ceno. Popravilo delno zakomplicira vso logistiko. Za avto se zanimajo tudi drugi kupec (ceno smo celo visali od nastavljene), zato nocem prevec komplicirat. Vseeno se mi zdi, da bi tudi drugi kupec raje, da se avto popravi. Poskodbe v zivo nisem videl (ker je avto dalec) samo na tej fotki.
Da na kratko povzamem, se vam zdi poskodba relevantna, ali ne?
Hvala
EF8448C6-0821-46D6-BBF8-18904249DAA7.jpeg
EF8448C6-0821-46D6-BBF8-18904249DAA7.jpeg
in lp!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Odvisno od tipa človeka in njegove starosti.
Nekateri bi se obesili zaradi teh prassk, nekateri pa z roko zamahnili.
Jaz osebno klepal ne bi, bi pa globoke praske z nečim zaščitil.
Oziroma zaupal to nekemu ličarji za nekaj 10 evrov.....
Pač avto jemljem kot nujno zlo, in ne na njem ne moti vsaka praska. Mehaniko (podvozje...) ki jo pregledujejo na tehnčnih pa že mora biti bp tudi ko ni tehnicnega

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
To bi načeloma lahko sam popravil za manj kot 20eur. Malo kita, barvo v spreju, če si malo spreten noben ne bo opazil. Tako kot tudi same poškodbe sprva noben pri ogledu ni opazil ...

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Praske na odbijacih ali vratih tudi mene ne bi motile, pri pragovih mi je pa bolj zoprno. Tukaj zdaj lahko ugibam, ce je razmik med pragom in vrati normalen, ali pa je prag mogoce kaj gor porinilo.
Hanzi, kaj si mislil z zadnjim stavkom?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ne komplicirajte....za 200€ je tole popravljeno kadarkoli.
Če ti spusti 200€ ali več, samo vzami in pelji.

• Všeč mi je
Reactions: Jason

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Ja, ampak če ceno visajo ker je več kupcev, potem ni nekega zagotovila da bo spustil ceno. Če ne boš ti vzel, bo pa nekdo drug.
Jason
Sem popravil stavek, kar je zvečer zbluzeno predvideval telefon in napisal.
Močno dvomim da je tole premaknilo prag v vrata. Najbrž niti za stotinko mm ne, kaj šele toliko da bi na oko opazil, ali da bi zaradi tega bil avto nevaren ob ponovnem trku.
Z nečim zasciti pred rjavenjem, lahko pa kaksnemu licarju stisneš nekaj v žep ,da ti naredi "nevidno".

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Itak ličarji so dobrodelna organizacija, barva pa zastojn. To bo vsakličar za piksbo pira popravo. Itak nimajo bolj pametnega dela kit delat za par eur.

Drugače pa kolko je iz slike videt je tole plastičn del. Nima druge funkcije kot vizualno

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd in Jason

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Praske na odbijacih ali vratih tudi mene ne bi motile, pri pragovih mi je pa bolj zoprno. Tukaj zdaj lahko ugibam, ce je razmik med pragom in vrati normalen, ali pa je prag mogoce kaj gor porinilo.
Hanzi, kaj si mislil z zadnjim stavkom?

kako te lahko praska na pragu bolj moti kot če bi bila na vratih??

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Luka
Koliko licarjev bi reklo, pelji drugam popravit za lostovih 200 evrov?

Piksno pira si omenil , jaz pa bi stisnil nekaj v zep. Pa ne kovanca.
Popravilo tega brez barvanja?
Tole je bilo 10 minut dela za nekdanjega kozolcarja. Res pa da je bila.plastika, pri jasonu pa?
Pa verjemi da se mu več kot za piksno pira dal.

Priponke

• IMG_20191121_072801.jpg
    IMG_20191121_072801.jpg
    944,1 KB · Ogledi: 379

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kot rečeno..če je avto to kar rabiš, potem se zmenita za 200 EUR dol in odpelji. Potem boš pa videl ali daš ličarju ali zgolj sam pobravaš toliko da ne rjavi, rise pa pustiš (kar ne gre dol s poliranjem..če maš to opcijo).

(ali je celo plastika..ko malo 'cveti' na koncu ?)

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
(ali je celo plastika..ko malo 'cveti' na koncu ?)

Dobro vprasanje. Do zdaj sem mislil, da je kovina. Bom preveril. Ce je plastika mi je za poskodbo vseeno.
Za kovino me je skrbelo, ker sem nekoc imel avto, ki je po podobni poskodbi in ocitno slabem popravilu preko uradnega servisa, na mestu poskodbe zacvetel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Trgovci so prefrigani in imajo kar naštudirane kupce. Mnogokrat je predstavitev in vsa fama okoli takšne poškodbe s strani prodajalca le preusmerjanje pozornosti od resničnega problema.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Avto prodaja privat oseba. Za avto je bilo ocitno veliko zanimanja in ga je prodajalec obljubil ze enemu kupcu pred mano. Meni je rekel, da avto lahko dobim, ce se prvi kupec ne bo odlocil, da ga vzame, ali pa ce ponudim visjo ceno. Zato sem ponudil visjo ceno.
Avta nihce se ni videl v zivo (imam samo 30 fotografij), ker je prodajalec z njim v tujini. Avto ima podaljsano VW garancijo 5 let/100.000 km. (trenutno str 3 leta in okoli 50k km) Cela zgodba se odvija v AT.
dodano: Poskodba na pragu je nastala ravnokar - ker je avto se v uporabi. Ko smo se prvic menili, je se ni bilo. (Zdaj se moram prepricat, ce je samo plastika in ce je kovina spodaj ok.)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Pokliči ti tega pa ti naj pove če je plastika. Avtoklepar bi ti to verjetno za kakšnih 50-150€ zrihtal. Vpašaj tudi kako točno je prišlo do tega.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.122
654
113
čaki, ti avto kupuješ brez da bi ga videl? ali si ga že videl?
Še ko greš po novga, podpišeš papirje, ko prej pregledaš cel avto, pa je nov.

drugače pa mislim, da je tam samo plastika. ker pogledaš, ko je barva odrgnjena, je črno spodaj. se pravi, da je neslo tu barvo dol + temeljno barvo in je praska direkt do plastike.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
ja, avto kupujem brez da bi ga videl; preden bom dal cash na mizo bom avto seveda videl + pregled pri neodvisni organizaciji; ce z avtom ne bo tako kot opisuje prodajalec, bom od nakupa odstopil, ali pa bomo imeli pogovor o ceni.

@AndreD: "kako tocno je prislo do tega" - standardni odgovor (verjetno tudi resnicen) - zena na parkingu pocohala betonski robnik.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
V kolikor je to aktualni model Sharana (sumim da je) je ta prag plastik fantastik. Ga ima sodelavec, pa sem šel 'potrkat'.

Tule polirni stroj in pobarvat črne pike...bo 90 % zdaj videnega zakrito.