Pošiljanje SMS-a daljšega kot 160 znakov ne deluje

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Imam problem na SE P1i. Kot je v naslovu teme omenjeno, mi vsak SMS, ki je daljši kot 160 znakov in bi ga moral poslati kot 2,3,... SMS-e, enostavne ne pošlje in mi javi FAILED
confused-1.gif

Glede na to, da mi je to funkcioniralo normalno do nekaj časa nazaj in kolikor mi je znano, nisem spreminjal nobenih nastavitev oz. niti v nastavitvah ne najdem kje bi to lahko vklopil/izklopil, me zanima če je možno, da to nastavitev lahko vklopi/izklopi operater (Mobitel)?

Ima kdo kakšno drugo idejo, kako oz. kje to usposobiti, ker je res nadležno
jezen.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
začasna rešitev so mms-a sporočila in še celo cenej te bo prišlo. Ker tam ti zaračuna 3 sms-e, mms pa samo eden, cena je pa enaka kot en sms. Ok razen če pošiljaš iz tujine.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Pomojem te telefon zafrkava. Če se prav spomnim, se v aparatih itak da nastavljat samo možnost PISANJA dolgih sporočil, ni pa nobenih nastavitev za izklop/vklop POŠILJANJA dolgih spročil... Operater ti tega ni izključil.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če imaš možnost, probaj s to kartico v kakšnem drugem telefonu, potem boš videl, kje se je usulo.

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
jas sem imel na enakem telefonu enak problem, pa se ga ni dalo rešit.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
crazy1.gif
Saj se meni tudi dozdeva, da bo kar tako očitno ostalo. Verjetno bi firmware upgrade pomagal, samo se mi ne da vsega še enkrat nalagati.
Edino ni mi jasno zakaj je kar naenkrat to nehalo delati, prej je pa vedno normalno pošiljalo.

Sem pa poskusil z mojo SIM kartico v Nokio 5220 in pošlje SMS daljši kot 160 znakov brez problema.

SE
stupid-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
kako pa z MMSom laho posljes "3 sporocila naenkrat"?
Prejemnik potem dobi eno ali 3 sporocila?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Možen je master reset...samo je potem potrebno vse zadeve na novo naložiti --> preveč dela
frown-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pojdi v nastavitve za SMS, pa poglej, če imaš vklopljen daljša sporočila (al neki v tem smislu). Vrjetno bo tu problem. Nikakor pa ni res, da se tega neda rešit...
wink-1.gif

edit: Vseeno pa sprobaj še, če daš drugo simko v P1-a je isto, al je možno pošiljat daljše sms-e...

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Te nastavitve nikakor ne najdem v P1i. Tudi v navodilih ni videti, kolikor sem pregledal. Vem pa, da na določenih telefonih se je to dalo vklopiti.

Bom probal še z drugo sim kartico.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Pojdi v nastavitve za SMS, pa poglej, če imaš vklopljen daljša sporočila (al neki v tem smislu). Vrjetno bo tu problem. Nikakor pa ni res, da se tega neda rešit...
wink-1.gif
Nastavitev, ji jo imaš verjetno v mislih, pomeni, da ti telefon dovoli pisanje daljših sporočil. Kar pa se tiče pošiljanja, pa take nastavitve ni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa izven istega opraterja deluje problamtično, preko državnih mej pa itak..
(v Slo je sicer, predvidevam, porihtano))

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
za daljse sporocilo poslano z MMS se mora tole vklopit pri operaterju ali na telefonu.
Sam imam namrec paket Povezani 44, kjer imam na voljo 88 SMSov in 88 MMSov.
SMSe porabim vedno MMSi pa mi ostanejo prakticno vsi.
Ne da se mi pa ubadat z Najdi.Si ker so prekratka sporocila.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: