Pošiljanje pošte v Outlook-u 2010

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Zadnje časa (od včeraj) imam problem pri pošiljanju pošte iz outlooka 2010. Najprej nenormalno dolgo pošilja, nato pa javi napako in ne pošlje. Klical sem na siol, pa mi je nadobudni mladenič (milsim da se ne spozna najbolj na svoje delo) svetoval deinštalacijo outlooka. Odstranil sme račun, ustvaril novega in spet. Imam email na siolu POP.. Kdo ve kaj in kako.
Hvala

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran

Opravilo »srecko.petkovski@tachoscan.si – pošiljanje« je sporočilo napako (0x8004210B): »Med čakanjem na odgovor strežnika za pošiljanje (SMTP) je potekla časovna omejitev operacije. Če boste še naprej dobivali to sporočilo, se obrnite na skrbnika strežnika ali ponudnika internetnih storitev (ISP).«

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je prenosnik?
Se dogaja odvisno kje si?

Kake nastavitve imaš za SMTP server (ne gesel sem pisat
wink-1.gif
) ?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz imam podobne težave, ko sem priklopljen prek Public networka, ko sem v Home networku mi dela vse lepo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zato ker imas pomanjkljivo nastavljene nastavitve za SMTP ... Verjento imas sedaj vpisan SMTP streznik tvojega ponudnika.... In brez aventikacije. Dokler si v omrezju tvojega ponudnika, to deluje... Drugje pa ne... zato bo potrebno vkljucit avtentikacijo za posiljanje poste. Nekateri ponudniki imajo celo blokiran port 25 in bo mogoce treba nastavit na SSL (port 465)...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ne, ponudnik elektronske poste ni enak ponudniku interneta. Tako da to ne more drzati. Je pa res, da ima moj mail provider v navodilih, da nastavim port 25.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Probaj v modulu Avast-a za mail izklopiti preverjanje poslanih emailov.
To itak ni ne vem kako koristno, ker če imaš na sistemu viruse, si itak v riti, pa tudi prejemnik mailov je načelom odgovoren za lastno zaščito.

Fotr je imel podoben problem, zdaj ne vem aliz Avast ali pa AVG. Je pa bilo pred leti, tako da se detajlov ne spominjam...
V glavnem probaj izklopiti preverjanje poslanih mailov.

Ali pa v Avast-ovem forumu ali podpori se pozanimaj, pa mogoče celo gre stvar usposobiti.
Samo jaz bi preprosto izklopil zadevo.