Pošiljanje po pošti: kuverta ali paket

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kakšen način pošiljanja manjših predmetov po pošti je najbolj ugoden? Predmet gre v A4 kuverto in ni težji od 500g. Ali se še vedno smatra kot pismo če je kuverta večja od A4?

SomeOne

Zelenc'
3. nov 2007
2
0
1
Še vedno kot kuverta.

Sem bil prav prijetno presenečen, ko mi je prejšnji teden na pošti gospa za pultom rekla, da lahko moj cca. 40x40x30cm paket pošljejo v Nemčijo kot pismo.
cheer.gif

Tako da je glavni faktor teža (če res nimaš nekih ogromnih dimenzij).

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če se ne motim, se smatra kot pisemska pošiljka vse kar gre v kuverto in ni težje kot 2 kg. Se pravi, če je zadeva lažja kot 2 kg in ne gre v kuverto ni pisemska pošiljka.

lp

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik SomeOne pravi:
Še vedno kot kuverta.

Sem bil prav prijetno presenečen, ko mi je prejšnji teden na pošti gospa za pultom rekla, da lahko moj cca. 40x40x30cm paket pošljejo v Nemčijo kot pismo.
cheer.gif

Tako da je glavni faktor teža (če res nimaš nekih ogromnih dimenzij).

Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Če se ne motim, se smatra kot pisemska pošiljka vse kar gre v kuverto in ni težje kot 2 kg. Se pravi, če je zadeva lažja kot 2 kg in ne gre v kuverto ni pisemska pošiljka.

lp

To dvoje mi nekako ne gre skupaj ker nevem če lahko predmet dimenzij 40×40×30cm spraviš v katerokoli kuverto. Razen če si jo narediš sam doma.
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem šel pogledat njihov cenik. In cene so naslednje:
navadni paket do 2 kg je cena 4,46 eur
pismo do 2 kg je cena 4,26 eur
pismo do 500g je cena 1,75 eur.

Se pravi če imaš pismo ali paket od 1 do 2 kg je razlika 0,2 eur in če ti hoče poslat kot pismo je to najugodneje.
Če pa imaš samo 500 g, kot npr ti pa nimaš kaj razmišljat, kot da pošlješ kot pismo.

Samo kolikor se sam spomnim, mi stvari, ki ni šla v kuverto niso hoteli poslati kot pismo tako da ne vem mogoče je od pošte do pošte različno.

lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
nemore bit kr poljubno od pošte do pošte.
smile-1.gif

Navadno pismo je pošiljka, ki ustreza naslednjim velikostim in masi:

najmanjša velikost v pravokotni obliki 90x140mm
največja velikost v pravokotni obliki: seštevek dolžine, širin in višine 900 mm, pri čemer je največja izmed teh treh velikosti ne sme presegati 600 mm.
največja masa: 2 kg.