Pošiljanje na G-mail

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Ne morem pošiljati pošte prejemnikom, ki imajo g-mail in Yahoo. Na Siol deluje. Jaz uporabljam Siol, povezan pa sem prek hrvaškega VIP net-a. Izpiše mi naslednjo napako: Strežniška napaka: »550 relaying mail to gmail.com is not allowed«
Ve kdo za rešitev problema
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Težave s strežnikom SMTP? Ugibam: verjetno imaš nastavljenega siolovega, ki iz njihovega omrežja deluje b.p. Iz vip neta pa mu moraš verjetno nastavit avtentikacijo? Če ne gre drugače za uporabo iz hrvaške nastavi drug SMTP - npr. vipnetov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Točno tak. To se pogosto vpraša.

ali avtentifikacijo nastavit (ime in geslo) za SMTP server, najbolje še enkripcijo (SSL, TLS, al kar pač podpira).
ali uporabit server trenutnega ponudnika, samo pol to moraš vsakič speminjat, tak da bi jaz šel s prvo možnostjo

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Točno tak. To se pogosto vpraša.

ali avtentifikacijo nastavit (ime in geslo) za SMTP server, najbolje še enkripcijo (SSL, TLS, al kar pač podpira).
ali uporabit server trenutnega ponudnika, samo pol to moraš vsakič speminjat, tak da bi jaz šel s prvo možnostjo

Lahko to malo bolje obrazložiš? Nisem ravno strokovnjak na tem področju. Predvsem prvo možnost
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V svojem programu za email,ki ga nisi imenoval, poglej pod nastavitvami za outgoing server in tam vklopi authentication (torej uporabi imena in gesla). Ime in geslo ponavadi ne rabiš pisat, ampak je opcija "uporabi isto kot za incoming server".